“Els aliments que es llencen a la brossa són aliments que es roben de la taula del pobre. L’ecologia humana i l’ecologia mediambiental són inseparables.” (Papa Francesc)

Extret del Butlletí de Càritas, numero 8, pàgina 4


La llista de la compra, clau per reduir els residus alimentaris

Una bona planificació i seguir uns senzills consells ens evitarien haver de llençar tant de menjar,

Un terç del menjar que es compra acaba a les escombraries. I no es tracta només de pells de plàtan i espines de peix: la majoria són aliments que encara es podrien consumir. Setanta quilos de menjar per persona i any. Això és el que diu un estudi realitzat al Regne Unit, el més extens que s’ha fet fins ara sobre els residus que generem a partir del menjar, i que coincideix amb les estimacions que s’han fet a altres indrets europeus i nord-americans.

Planificar més bé el que comprem i el que cuinem té conseqüències directes no només en la reducció de residus, sinó també en l’emissió de gasos d’efecte hivernacle. I canviar d’hàbits no és gaire complicat.(Continuar llegint)

 

 


Comentaris

Llençar aliments — No hi ha comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Tornar a l'Inici