Clara Inés treballa nou hores la setmana ocupant-se de la neteja en una oficina. Per la seva feina percep 300 euros que no li permeten pagar les seves factures. Com a empleada en un hotel ha arribat a cobrar 2,50 euros l’hora netejant habitacions. Amb 55 anys busca una feina de 40 hores setmanals i deixar enrere els contractes temporals que ha encadenat en els últims anys. Amb el seu cas, Càritas ha posat rostre aquest dimecres a la feina precària que afecta, almenys, el 12% dels treballadors que a Catalunya són “pobres”. Per combatre la precarietat, l’entitat benèfica proposa, entre altres mesures, apujar l’actual sou mínim de 825 a 1.000 euros.

Sota el títol Vides precàries, l’ONG ha presentat un informe on denuncia l’augment de contractes temporals (el 91% dels quals es van signar el novembre del 2017). Miriam Feu, coordinadora d’aquest estudi realitzat a 35 receptors de les ajudes de Càritas, ha assenyalat una altra xifra, citant el Ministeri d’Ocupació: El 26% dels contractes del 2017 van tenir una durada de set dies o menys. “Estem sortint de la crisi per la porta de darrere”, ha afirmat el delegat de Càritas a Barcelona, Salvador Bacardit des de la seu de l’organització catòlica a la ciutat.

El religiós ha criticat un escenari laboral on “la feina no és garantia de sortida de la pobresa”. Feu ha explicat que, malgrat que el 16% de les persones ateses per Càritas treballa, aquestes es troben sota el llindar de pobresa, és a dir, que cobren menys de 837 euros. Un cas de treballador precari són els anomenats falsos autònoms, és a dir, aquell que malgrat ser contractat com a autònom amb un contracte mercantil, desenvolupa la seva activitat en les condicions laborals d’un treballador per compte d’altri, però sense la protecció dels drets laborals amb la càrrega de costos com la quota d’autònoms.

El PaisComentaris

Càritas denuncia la precarietat dels sectors més vulnerables i demana una reforma laboral — No hi ha comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Tornar a l'Inici