Segons ACNUR, l’organisme de Nacions Unides per als refugiats, hi ha uns 22 milions de refugiats i 43 milions de desplaçats. Cada dia cal sumar més de 42.000 refugiats. En la categoria de refugiats entren tots aquells que creuen la frontera del seu país i demanen asil a un altre país. Els desplaçats són els que es traslladen dins de les pròpies fronteres fugint dels conflictes, habitualment, bèl·lics.

Si un emigrant per causes econòmiques, com a ésser humà que és, mereix ser acollit, un emigrant per causes polítiques, un refugiat, té el dret, dret internacional i dret humà, a ser acceptat a l’estat al qual s’ha dirigit. Perquè és una persona que ha vist perillar la seva vida i les vides dels seus parents i amics. Si és rebutjat, quina solució li queda?. Segons la Convenció de Ginebra de les Nacions Unides adoptada el 1951, tota persona que per causes polítiques, religioses, bèl·liques sol·liciti asil a un estat ha de ser acollida.

Estem assistint al terrible drama de l’Orient Mitjà. Molts cristians i musulmans estan sent massacrats per l’integrisme islàmic i per governs dictatorials. Les persones i les seves cultures mil·lenàries en procés de desaparició. Les televisions ens mostren sirians, afganesos, iraquians, … que han hagut de fugir, pagant sovint suculentes quantitats a màfies que es dediquen al tràfic d’éssers humans. En el cas de Síria són fonamentalment persones de classe mitjana, moltes amb títols universitaris, les que han d’abandonar el seu país. Uns 10 milions de sirians han abandonat la seva llar i, d’aquests, 5 milions han fugit a altres estats. La seva ruta habitual és Líban, Turquia, pastera, illa grega, continent europeu. I malgrat el Calvari que han patit i segueixen patint diran: Gràcies a Déu nosaltres hem salvat la vida. (Continuar llegint)


Comentaris

Els refugiats truquen a les portes i al cor d’Europa — No hi ha comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Tornar a l'Inici