Un grup d’institucions eclesials, liderades pel Moviment Catòlic Mundial pel Clima, i entre les quals destaca Càritas Internationalis, han pres la decisió de deixar d’invertir en combustibles fòssils. El cardenal Luis Antonio Tagle, arquebisbe de Manila i president de Càritas Internationalis, va justificar la decisió ja que “els pobres estan patint molt a causa de la crisi climàtica, i els combustibles fòssils són un dels principals impulsors d’aquesta injustícia.

L’anunci que es va realitzar en el marc de la celebració del Dia Mundial de la Terra, implica a diversos bancs catòlics com Pax Bank, Bank Im Bistum Essen o Steyler Ethik Bank, a l’arxidiòcesi com la de Luxemburg o de Salerno-Campagna-Acerno, a Itàlia.

S’estima que les inversions dels bancs podrien arribar als 7.500 milions d’euros, sabent que pot ser el principi d’un moviment més gran, ja que el mateix cardenal Tagle va fer extensiva la invitació: “Animem a les nostres organitzacions membres i a altres grups o organitzacions relacionades amb l’Església a fer el mateix”.

Els combustibles fòssils, entre els quals destaquen el carbó, el petroli o el gas, són la principal causa de les emissions de gasos contaminants com el CO2, que provoca l’efecte hivernacle, principal causant del canvi climàtic, però de molts altres problemes tant per seva combustió i els residus que genera, com per la seva obtenció i el control polític de les regions on s’obtenen.

Per monsenyor Jean-Claude Hollerich, arquebisbe de Luxemburg, suposa que “nosaltres, els bisbes, estem cada vegada més compromesos a prendre decisions financeres que estiguin en línia amb els nostres valors morals”. Així, planteja que aquest procés de desinversió “és una manera important que l’Església mostri el seu lideratge contra el canvi climàtic”.

Monsenyor Hollerich no va voler oblidar-se de les persones que treballen per la defensa de la natura: “Lloats siguin tots els que serveixen ‘als més petits’ protegint el medi ambient”, va afirmar.


Comentaris

Càritas i unes 35 institucions catòliques deixaran d’invertir en combustibles fòssils — No hi ha comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Tornar a l'Inici