Aquest dilluns 14 de maig, a la Casa Santa Marta, el papa Francesc ha recordat que l’amistat de Déu cap als homes és veritable, i fins i tot quan algun s’allunya o apostata, Ell roman esperant i nomenant-nos “amic”.

En l’homilia que ha ofert a la Missa matutina, ha dit que no per “casualitat” Déu ha triat a cada persona. “No hem rebut aquest do com a destinació, l’amistat del Senyor, aquesta és la nostra vocació: viure sent amics del Senyor. I el mateix havien rebut els apòstols, més fort encara, però el mateix”.

“Tots els cristians -ha continuat- hem rebut aquest do: l’obertura, l’accés al cor de Jesús, l’amistat de Jesús. Hem rebut en sort el do de la seva amistat. ‘El nostre destí és ser amics teus’. El nostre destí és ser amics teus. És un do que el Senyor conserva sempre i Ell és fidel a aquest do”.

El Papa també ha parlat de l’amistat d’aquells que traeixen d’alguna manera a Déu, “amb els nostres pecats, amb els nostres capricis”, però “Ell és fidel a l’amistat”.

Per això, no crida més “servents” sinó “amics” i fins i tot a Judes abans que el traeixi l’anomena “amic”.

“Jesús és el nostre amic. I Judes, com diu aquí, va ser per la seva nova destinació, pel destí que ell va triar lliurement. Es va allunyar de Jesús. I l’apostasia és això: allunyar-se de Jesús. Un amic que es converteix en enemic o un amic que es fa indiferent o un amic que es transforma és traïdor”.

No obstant això, l’amic “és el que comparteix els mateixos secrets” amb l’altre. És una amistat “que hem rebut en sort, és a dir, com a destinació”.

“Ell no renega d’aquest do, no renega de nosaltres, ens espera fins al final. I quan nosaltres per la nostra feblesa ens allunyem d’Ell, Ell espera i continua dient: ‘amic, t’espero’. ‘Amic, ¿què vols? Amic, per què amb un petó em traeixes? ‘”.

“Ell és fidel a l’amistat, i nosaltres hem de demanar-li aquesta gràcia de romandre en el seu amor, romandre en la seva amistat, aquesta amistat que hem rebut com a do a sort d’Ell”.

Flama


Comentaris

“Fins i tot a qui apostata o traeix, Déu el segueix anomenant ‘amic’ “ — No hi ha comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Tornar a l'Inici