Les entitats socials necessiten els seus socis i donants per poder portar a terme la seva tasca diària. Sense aquests “àngels”, l’ajuda a l’altre no seria possible. Però, per què aportar diners a causes socials? Et donem deu raons per les quals t’has de fer soci i/o donant.

  1. Per valors. Si et defineixes com una persona solidària o empàtica, si anteposes les necessitats dels altres davant de les teves o si creus que és possible construir un món millor, aquesta és una manera d’aportar el teu granet de sorra.
  2. Perquè algun dia podries ser tu. La vida dóna moltes voltes. Potser avui gaudeixes d’una estabilitat en tots els àmbits (laboral, familiar, econòmica…) però mai saps on et portarà la vida. Si realment algun dia et trobessis en una situació difícil, segur que t’agradaria rebre ajuda. Aquesta ajuda és possible gràcies a les aportacions desinteressades de moltes persones. Ara que pots, ajuda tu també als altres.
  3. Perquè la unió fa la força. Individualment és complicat ajudar totes les persones que ho necessiten però, si sumem esforços, podem arribar més lluny i donar suport a més persones.
  4. Per denunciar. Les entitats socials ajuden la societat i l’administració pública a enfrontar-se amb les seves incoherències i injustícies. Des de la denúncia basada en el testimoniatge és més fàcil argumentar que necessitem canvis socials.
  5. Per sentir que estàs fent alguna cosa. Moltes vegades ens sentim impotents davant la realitat social que tenim. Una manera d’implicar-te és fer-te soci o fer un donatiu a una entitat social: et podràs sentir útil i orgullós d’estar canviant el món. Al cap i a la fi, el teu compromís millora el món.
  6. Pels beneficis fiscals. La teva col·laboració té una doble recompensa. A més d’ajudar les persones en situació de pobresa, amb la teva aportació econòmica també gaudiràs de beneficis fiscals que et permetran deduir el 75% dels teus donatius (fins a un màxim de 150€) en la Declaració de la Renda.
  7. Per professionalitat. Les entitats socials compten amb professionals de tots els àmbits que podran dotar d’eines les persones ateses. Metafòricament, no es tracta només de donar-los de menjar sinó d’ajudar-los a construir una canya que els permeti menjar des d’ara endavant.
  8. Per justícia social. Les persones han de gaudir de les mateixes igualtats d’oportunitats independentment del seu origen, religió o ètnia. Hem de construir una societat més justa i sostenible.
  9. Per educar en valors. Fer-se soci o fer un donatiu és una transmissió de valors per a la família i per als fills. Predicant amb l’exemple és com aconseguim que els més petits es conscienciïn i aprenguin valors com la solidaritat o l’empatia vers l’altre.
  10. Perquè cadascun de nosaltres som imprescindibles. Amb tu és possible però sense tu és impossible!

Càritas Barcelona


Comentaris

10 raons per fer un donatiu o fer-se soci d’una entitat social — No hi ha comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Tornar a l'Inici