La seu social de Càritas Andorrana va acollir ahir al vespre la presentació del llibre Bombai Mumbai. La vida és la vida. Jo sóc gràcies a tu, d’Amin Sheikh. Aquesta presentació va anar a càrrec del mateix autor, que  va explicar com ha aconseguit crear la cafeteria-biblioteca solidària Bombay to Barcelona Library Café, amb l’objectiu de donar una oportunitat laboral als joves que surten de l’orfenat i evitar que tornin al carrer. L’obra és autobiogràfica i se la va editar ell mateix el 2012.

El seu projecte solidari es va començar a gestar el 2014 i es finança, precisament, amb els beneficis obtinguts per la venda d’aquest llibre, traduït a vuit llengües i de què ja se n’han venut més de 15.000 còpies.

Sheikh va explicar que el nom del local ret precisament homenatge a la xarxa d’amics catalans que va conèixer a través del servei de taxi que va portar a terme a la ciutat comtal. El cafè, va recordar, el va obrir el 15 d’agost del 2016, hi treballen vuit nois i noies provinents del mateix orfenat en què va anar ell, després d’una dura infància com a nen sense sostre que vivia a les estacions de Bombai.

L’autor va detallar que a l’orfenat s’hi allotgen fins als 18 anys, però després no tenen cap casa ni lloc on anar, i el cafè els ofereix l’oportunitat de treballar i guanyar-se la vida. Allà hi poden fer moltes feines  diferents, com cuinar, servir, netejar o fer relacions públiques.

Ara, Sheikh vol obrir una altra llibreria-cafè a Barcelona.


Comentaris

Amin Sheikh presenta el projecte d’un cafè-llibreria a Bombai — No hi ha comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Tornar a l'Inici