Un 26% de les famílies amb menors no poden fer front a despeses superiors als 400 euros

Unicef i el Centre de Recerca Sociològica (CRES) han presentat els resultats de l’Observatori de la Infància 2018 amb la intenció de fer una fotografia de la situació actual dels infants a Andorra. D’aquí es desprèn que els menors en llars amb privacions materials severes representen un 4,1%, mentre que el 2016 eren  l’1,5%. A més, el 26% de les famílies amb menors de 17 anys no poden fer front a despeses imprevistes que superin els 400 euros, un 44,9% no pot pagar imprevistos per valor superior a 700 euros i quasi el 42% no es pot permetre una setmana de vacances fora de casa. Aquest últim indicador és el que més ha augmentat en l’últim any, ja que el 2016 era del 34%. Malgrat que els indicadors de menors en llars amb risc de pobresa han millorat, com s’observa en el gràfic, els que tracten sobre la privació de material han retrocedit. Els resultats s’han extret de l’actualització de 19 indicadors que valoren el benestar infantil en els països desenvolupats, basant-se, com a mínim, en quatre de les nou privacions materials que es demanen als enquestats. (Continuar llegint)


Comentaris

El 4% de les llars amb infants d’Andorra pateix privacions econòmiques severes — No hi ha comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Tornar a l'Inici