El Servei d’Ocupació s’ha posat en contacte amb unes 200 empreses els darrers dos anys per explicar els beneficis d’incorporar persones amb altres capacitats a la plantilla. De moment, hi ha dues societats més en fase de negociació per sumar-se a la xarxa i una desena d’interessades. “La veritat és que pensàvem que seria més difícil i jo valoraria el programa com un èxit”, celebra el ministre. L’assignatura pendent és augmentar el nombre de petites i mitjanes empreses, que suposen un 98% del teixit empresarial del país, que també siguin capaces d’incorporar persones amb discapacitat.

Ningú per sota del salari mínim. La Xarxa d’empreses inclusives és la mesura estrella de l’estratègia per a la inserció laboral de les persones amb discapacitat, aprovada l’any 2016. L’objectiu era “posar fi als mal anomenats contractes de baix rendiment”, explica el ministre Xavier Espot. Amb la incorporació d’Hotansa, Soldeu Hotels i Àspit (Grup Bomosa), són un total de 16 les entitats adherides i donen feina a 18 persones. Aquestes empreses estan exonerades d’una part del pagament de la CASS. Però estan obligades a remunerar-los com a qualsevol treballador. “Podem dir alt i clar que no hi ha cap treballador amb discapacitat que cobri per sota del salari mínim”, afirma Espot. Els contractes de baix rendiment han passat de 80 a 20. En aquests casos, Govern subvenciona part del salari per assolir el sou mínim, situat en 1.017 euros.

Diari d’Andorra


Comentaris

Més que una feina — No hi ha comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Tornar a l'Inici