La imatge nova i la imatge antiga

(veieu com es va fer la nova)


La gran veneració que des dels orígens ha tingut Nostra Senyora de Meritxell fa que en l’actualitat gaudeixi de la devoció i l’admiració dels andorrans i gent d’altres països. No és agosarat afirmar que la història d’Andorra ha anat sempre de bracet amb la Mare de Déu de Meritxell. El Principat no s’explica sense la seva verge i viceversa. La renovació de la fe i fidelitat a la patrona està present amb els dos santuaris en el conjunt religiós de Meritxell, el vell i el nou, que tendeixen un pont entre els passats i nous temps, assegurant la continuïtat i l’enfortiment de l’esperit.

Anterior a la imatge (rèplica) que avui presideix l’església del nou santuari, va existir una altra talla (original) de la Verge de Meritxell, que es va conservar en l’antic santuari de Santa María de Meritxell fins a la seva desaparició a causa de l’incendi de 1972.

(Continuar llegint)


Comentaris

Nostra Senyora de Meritxell — No hi ha comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Tornar a l'Inici