L’arribada de les dues primeres famílies de refugiats, procedents del Líban, es retardarà unes setmanes més del previst inicialment per l’executiu. La voluntat de Govern era que poguessin establir-se al Principat abans que s’iniciés el curs escolar per facilitar la integració dels infants. Així ho va explicar el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, que va lamentar que es pot “retardar una mica aquesta arribada” a causa de “la pròpia burocràcia que es necessària perquè puguin arribar en condicions de seguretat i de plena legalitat”.

“No ho puc precisar perquè realment són circumstàncies que han sobrevingut durant aquests últims dies i que no tenen res a veure amb la disponibilitat d’Andorra, sinó que depenen de tràmits que s’han de fer prop dels camps de refugiats i prop de les autoritats libaneses”, va afegir. Tot i això, el ministre va avançar que l’arribada del primer grup de refugiats –la resta aniran arribant a Andorra de manera esglaonada al llarg de dos anys– “serà qüestió de setmanes i estarem en disposició de complir aquells terminis que ens havíem fixat inicialment”.

“Tot a punt” per a l’acollida
No obstant això, Espot va voler posar l’accent que l’executiu ja està preparat per a l’acollida de les dues famílies. “Aquí ja està tot a punt. Tenim els dos pisos on es podran allotjar les dues famílies refugiades que arribaran inicialment i evidentment ja tenim preparat tot el paquet prestacional per poder-les acompanyar tant des del punt de vista de l’escolarització dels fills com per acompanyar les persones que vulguin obtenir una feina”, va concloure.

Diari d’Andorra


Comentaris

Els primers refugiats arribaran al país en “qüestió de setmanes” — No hi ha comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Tornar a l'Inici