La meitat de les persones que viuen en la pobresa són menors de 18 anys segons el nou Índex Mundial de pobresa multidimensional del Programa de les Nacions Unides per al Desenvolupament (PNUD), un informe que mira més enllà dels ingressos de les persones, per mesurar el seu accés a la salut, l’educació i una qualitat de vida decent. “Això ens hauria de fer aixecar de la cadira. És una generació completa, centenars de milions de persones, de vides i camins vitals atrapats en la pobresa”, va assegurar Achim Steiner, el cap de l’agència de l’ONU, durant la presentació de l’Índex a Nova York.

Les noves xifres mostren que, en 104 països, principalment de baixos i mitjans ingressos, 662 milions d’infants pateixen de pobresa multidimensional. En 35 d’aquests països, la meitat de tots els infants són pobres.

“Estem tractant d’entendre la pobresa no només en termes d’ingressos sinó d’una manera multidimensional que entén les vides dels individus, les comunitats i les famílies. Perquè el que lidera el debat polític no és només la renda, llavors volem introduir a la conversa mundial un informe que ens permet aprofundir el nostre enteniment del que està succeint en aquests països al voltant del món”, ha afegit Steiner.

Estem tractant d’entendre la pobresa no només en termes d’ingressos sinó d’una manera multidimensional que entén les vides dels individus.

L’índex analitza com les persones estan quedant endarrerides en l’àmbit de la salut, l’educació i el nivell de vida, amb mancances com ara la falta d’accés a aigua potable, a sanejament, a una nutrició adequada o a l’educació primària. Els que que es veuen privats d’almenys un terç d’aquestes necessitats bàsiques es classifiquen com multidimensionalment pobres.

Les xifres de 2018 divulgades per a PNUD, estan estretament alineades amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible i cobreixen gairebé tres quartes parts de la població mundial.

Flama


Comentaris

La meitat dels 1.300 milions de pobres al món són infants — No hi ha comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Tornar a l'Inici