Mans Unides d’Andorra finançarà íntegrament la construcció d’un pou a Uganda que portarà a terme l’associació andorrana de coopeeració veterinària Daktari. El projecte costarà 12.000 euros  i es realitzarà durant l’estiu del 2019. Així ho van anunciar ahir la presidenta de Mans Unides, Meritxell Farrero, i el president de Daktari, Jesús Muro.

Concretament, Muro va explicar que el projecte consistirà en la reparació d’un canal que va des d’un riu que ve de les muntanyes, passa per tot el territori  bakonzo, que són cultivadors, fins al territori dels basongora que són ramaders. Allà hi ha un embassament que s’ha fet malbé per tota l’acció de la fauna depredadora i dels elefants. S’ha de tornar a rehabilitar, s’ha d’excavar i s’ha de protegir amb un vallat sòlid metàl·lic. Cada cinc metres hi haurà una arna amb abelles per evitar el pas dels elefants, planta de pebre, que no els agrada, i un vailet elèctric. Quan l’embassament estigui buit utilitzaran un pou amb energia solar que tindrà dos dipòsits de ciment: un per la gent, amb potabilitzador solar; i un altre pel bestiar, amb abeuradors per les vaques. Així s’evitaran els conflictes que hi ha amb la fauna. “Ja està tot pressupostat”, va dir Muro.

Bon Dia Andorra


Comentaris

Mans Unides i Daktari s’uneixen per construir un pou a Uganda — No hi ha comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Tornar a l'Inici