El papa Francesc ha advertit, durant la Missa celebrada a la Casa Santa Marta aquest dilluns 26 de novembre, evitar “la malaltia del consumisme”, una “malaltia contra la generositat”.

“És una malaltia gran la del consumisme d’avui. El consumisme, gastar més del que necessito, és una falta d’austeritat de vida: aquest és un enemic de la generositat. I la generositat material té una altra conseqüència: engrandeix el cor i et porta a la magnanimitat “.

Per això va convidar a revisar la casa i pensar “quines coses no em serveixen a mi, però els servirien als altres”. El Sant Pare va fer aquesta reflexió a partir de l’Evangeli del dia, en què Jesús s’observa en el Temple de Jerusalem com els rics lliuraven grans donatius al Tresor del Temple. Llavors va arribar una viuda pobra que hi tirà tan sols dues monedes d’escàs valor. Llavors, Jesús va explicar que la vídua havia lliurat molt més que tots els rics “perquè tots aquests han tirat com a donatiu del que els sobrava, aquesta en canvi ha donat el que necessitava, tot el que tenia per viure”.El papa Francesc va explicar que a l’antic Israel “la vídua, l’orfe i el migrant, l’estranger, estaven considerats com els més pobres del poble”. Per això, el gest de la vídua tenia un valor encara més gran.

En la seva homilia va explicar que “la generositat és una cosa de tots els dies. És una cosa sobre la qual hem de pensar: Com puc ajudar més? “. Una possible resposta per justificar l’absència de generositat seria: “Però Pare, que jo tot just arribo a final de mes”.

No obstant això, la resposta del Papa és imitar la vídua de l’Evangeli: “¿Potser t’arribi amb tan sols unes poques monedes? Pensa: es pot ser generós amb elles”.

“Les petites coses: fes un cop d’ull a la teva habitació, al teu armari. Quants parells de sabates tens? Un, dos, tres, quatre, quinze, vint … Potser són massa. Jo vaig conèixer un monsenyor que tenia 40 … Doncs si tens tants sabates, dóna la meitat.

Quanta roba tinc que no uso o que uso un cop l’any? Una manera de ser generós és donar allò que tenim, compartir-ho”.

“Podem fer el miracle de la generositat. La generositat en les petites coses, en les poques coses. Potser no ho fem perquè no se’ns ocorre. El missatge de l’Evangeli ens fa pensar: Com puc ser més generós? Només una mica, no gaire “.

El Papa va finalitzar la seva homilia convidant a resar “perquè el Senyor ens alliberi d’aquest mal perillós que és el consumisme”.

Agència Cristiana de Notícies (Flama)


Comentaris

El Papa demana viure amb austeritat: “Que el Senyor ens alliberi del mal del consumisme” — No hi ha comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Tornar a l'Inici