El novembre del 2016 Lola Gutiérrez, educadora social de la Diputació de Barcelona i delegada de la CGT, va viatjar a Atenes amb l’objectiu d’ajudar l’Ayat, un adolescent kurd iraquià que portava anys atrapat en un camp de refugiats.

El pla era fer-lo passar pel seu fill i portar-lo en avió a Barcelona, però una hostessa de l’aeroport que parlava castellà es va adonar que el noi simulava una afonia per amagar que no parlava castellà.

Tots dos van ser detinguts (el jove es va passar tres dies al calabós i ella onze entre les reixes de la comissaria i les del centre d’internament per a estrangers) i Gutiérrez va ser posada en llibertat pendent de judici. Properament s’ha fixat la seva vista a Atenes, on se la jutjarà pel delicte “d’ajudar un ciutadà no comunitari a sortir il·legalment del país”. S’exposa a una condemna de cinc anys de presó.

(Continuar llegint)


Comentaris

Una activista catalana s’enfronta a cinc anys de presó per voler ajudar un jove refugiat a sortir de Grècia — No hi ha comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Tornar a l'Inici