El papa Francesc va enviar un missatge, signat pel secretari d’Estat, el cardenal Pietro Parolin, als 15 mil joves reunits a Madrid del 28 de desembre a l’1 de gener per la 41a Reunió Europea, organitzada per la Comunitat Ecumènica de Taizé, que té per tema: “No oblidem l’hospitalitat!”.

En el seu missatge el papa Francesc demana als joves que acceptin “el desafiament de l’hospitalitat i els convida a “obrir la porta del cor al Senyor i la seva Paraula “.

Així mateix els anima a “promoure una cultura de trobada”, rebent-se mútuament i respectant les diferències “.

Reprenent el tema triat per a la reunió d’aquest any per Taizé, el Papa recorda la recent Assemblea del Sínode dels Bisbes a Roma sobre “Joventut, fe i discerniment vocacional”, per dir una vegada més que l’Església, confia en ells.

En particular, el papa Francesc els encoratja a que mai perdin “el plaer de gaudir de la trobada, l’amistat, el plaer de somiar junts, de caminar juntament amb l’altre. Els cristians autèntics no tenen por obrir-se als altres, compartir els seus espais vitals transformant-los en espais de fraternitat “.

Així mateix el Sant Pare insta els joves a descobrir que “és possible viure una hospitalitat generosa, aprendre a enriquir-se amb les diferències dels altres i fer que els fruits siguin fructífers per convertir-se en constructors de ponts entre Esglésies, religions i pobles”.

El pontífex prega a l’Esperit Sant que ajudi els joves a acceptar les diferències de l’altre com “un viatge de comunió” i els convida a “usar els seus talents, la seva energia i la seva força per millorar el món i assegurar que cada persona pugui trobar el seu lloc dins de la gran família humana”.

“Que l’exemple de Maria, “l’amor del qual està ple d’audàcia i tot orientat cap al do del jo”, va concloure el Papa el seu missatge, els animi a viure concretament aquesta caritat que ens impulsa a estimar Déu sobre totes les coses i nosaltres mateixos, estimar les persones amb qui compartim la vida quotidiana”

Agencia Cristiana de Notícies


Comentaris

«No oblidem l’hospitalitat!» — No hi ha comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Tornar a l'Inici