En ciutats de tot el món, els participants en les festivitats no només van donar la benvinguda a l’Any Nou, sinó també als seus nous i més recents residents. Quan el rellotge va marcar la mitjanit, Sydney va rebre a uns 168 nadons, seguit de Tòquio amb 310, Pequín amb 605, Madrid amb 166 i, finalment, Nova York amb 317. A Andorra potser hem tingut que esperar una mica més per rebre el primer dels prop de 600 bebès que neixen anualment al nostre país!

És probable que el primer nadó de 2019 va venir al món a Fiji, al Pacífic; i l’últim, als Estats Units. Una quarta part dels nadons van néixer a Àsia meridional. A nivell mundial, s’estima que més de la meitat d’aquests naixements han tingut lloc en vuit països:

  1. Índia – 69.944
  2. Xina – 44.940
  3. Nigèria – 25.685
  4. Pakistan – 15.112
  5. Indonèsia – 13.256
  6. Estats Units – 11.086
  7. República Democràtica del Congo – 10.053
  8. Bangladesh – 8.428

 

A tot el món, l’1 de gener, les famílies rebran a innombrables Alexanders i Ayeshas, ​​Zixuans i Zainabs. Però en diversos països, molts nadons ni tan sols rebran un nom perquè no viuran més enllà del seu primer dia.

El 2017, al voltant d’un milió de nadons van morir el mateix dia en què van néixer, i 2,5 milions en el seu primer mes de vida. La majoria va morir per causes que es poden prevenir, com el naixement prematur, les complicacions durant el part i les infeccions com la sèpsia i la pneumònia, en el que constitueix una violació del seu dret bàsic a la supervivència. (Continuar llegint)


Comentaris

Quasi 400.000 infants van néixer el dia de Cap d’Any, segons UNICEF — No hi ha comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Tornar a l'Inici