A prop d’uns cent menors indocumentats que van ingressar als Estats Units sense companyia d’un adult van celebrar ahir a Los Angeles (Califòrnia) el Dia dels Reis Mags, un descans enmig de la batalla legal que s’enfronten per quedar-se al país.

“Necessitem integrar aquests infants i joves a la nostra comunitat, i donar-los confiança”, va dir Patricia Ortiz, directora del Projecte Esperança, que va coordinar l’esdeveniment i forma part de l’organització Caritats Catòliques, la qual s’enfoca en els infants no acompanyats i la reunificació de famílies. “No ens podem oblidar d’aquests menors, que encara que ja van ingressar al país encara no han garantit la seva estada i estan enmig d’una gran batalla”, ha insistit Ortiz.

Tot i les dures mesures imposades per l’Administració de Donald Trump, els menors no acompanyats no han deixat d’arribar als Estats Units. Segons dades de la Patrulla Fronterera, en l’exercici fiscal de 2018, és a dir entre l’1 d’octubre de 2017 i el 30 de setembre de 2018, un total de 50.036 menors no acompanyats van ingressar per la frontera sud del país, una xifra que representa un increment del 21% comparat al període anterior (41.435).

Flama


Comentaris

Menors indocumentats celebren als Estats Units la vinguda dels Reis — No hi ha comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Tornar a l'Inici