Ja fa tres anys la Xarxa d’Empreses Inclusives, un total de 27 companyies han signat l’acord per afavorir l’accés al mercat laboral de les persones amb discapacitat. El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, reconeixia ahir durant la signatura del conveni de les dues últimes empreses adherides, que «encara representen un nombre insuficient en relació amb el volum empresarial del país» i recordava «el caràcter voluntari de la iniciativa».
La Xarxa d’Empreses Inclusives, que tindrà dos nous membres en els pròxims mesos, té com a objectiu l’accés i la permanència al mercat laboral dels membres del col·lectiu, gràcies a la implicació del teixit empresarial i la col·laboració entre les administracions i els agents econòmics i socials. Totes les persones contractades en el marc d’aquest pla, tenen el mateix salari que qualsevol altre empleat que estigui en una posició igual i se les contracta de manera indefinida, sempre que sigui una posició estable dins la companyia.

Els nous signants del conveni

Les dues darreres empreses que van signar l’acord són Ilunion Bugaderia Industrial, que pertany al grup social de l’ONCE, i Alta Riba Distribució, del grup Pyrenees. Josep Manzano, que va ser president de la Comissió de Formació de la CEA i representava a l’acte el grup Alta Riba, feia una crida a «les associacions empresarials com la Pyme o la EFA perquè es facin ressò d’aquesta iniciativa» i eludia a la «responsabilitat social corporativa de les empreses, que hem de ser exemple per a la societat i altaveu d’aquest tipus d’accions». Manzano afegia que la signatura d’ahir «és una mostra clara de que totes les persones tenen cabuda en l’àmbit laboral».
Totes les companyies signants del conveni es comprometen a identificar les ofertes de treball que es poden adaptar millor a les necessitats de les persones amb discapacitat i comunicar-ho al Servei d’Ocupació, que fa una selecció i recomana els aspirants que millor s’adapten al perfil per a que l’empresa pugui fer la selecció final. A diferència d’altres països d’Europa, en els que la contractació d’un mínim de persones amb necessitats especials és obligatòria per a les grans empreses, a Andorra és una proposta voluntària i no comporta cap benefici fiscal a l’empresa. Malgrat tot, el ministre de Presidència animava a les empreses andorranes a fer el pas perquè «són persones que aporten molt a la companyia on s’incorporen; ocupen i fan feina d’una manera molt productiva i dinàmica».

El Periòdic d’Andorra


Comentaris

Una feina normal per a una persona especial — No hi ha comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Tornar a l'Inici