L’arribada de nous refugiats continua endavant i podrien venir tretze persones més abans del juny del 2020, una data que s’allunya de la realitat prevista, ja que el Govern i la comunitat de Sant Egidi havien anunciat l’acollida d’aquestes persones a partir del setembre passat.

L’any 2018 van arribar set persones que a dia d’avui continuen vivint al país. Així, l’executiu compliria les seves previsions, l’acollida de vint persones. Tot i així, segons explica Xavier Vidal, responsable d’immigració de la comunitat de Sant Egidi, l’executiu té una “molt bona predisposició” i aquesta xifra “podria arribar a prorrogar-se”, és a dir, a ampliar-se a més de vint persones, tot i que “s’haurien de mantenir trobades entre la comunitat i el Govern i arribar a un acord”.

La data posposada, segons explica Vidal, té a veure amb els tràmits per poder dur a terme les acollides. Segons explica, a part de la selecció de les persones i el vistiplau dels ministeris del país d’acollida, per poder entrar a Andorra s’ha de decidir en quin dels dos països veïns es pot efectuar l’aterratge, entre d’altres passos burocràtics. Una vegada arribats, es fa un procés “d’adaptació” i de tramitació de documents, que amb els permisos de sojorn i de residència, segons explica Vidal, els permet viatjar lliurement per França i per Espanya. De totes maneres, apunta que en cas de l’aprovació d’una llei d’asil els permetria poder tenir mobilitat de manera lliure per tot Europa. Pel que fa a aquesta llei, però, la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, va explicar que a hores d’ara el procés per a l’aplicació està aturat.

Pel que fa als recursos per a aquestes persones, el responsable d’immigració explica que el Govern es fa responsable temporalment de la seva estada fins que es poden “autogestionar”, tot i que assegura que entitats com Càritas Andorrana, els comuns o altres entitats culturals també hi intervenen per a la completa adaptació dels refugiats.

Diari d’Andorra


Comentaris

L’arribada de refugiats es posposa i podria tenir lloc abans del juny vinent — No hi ha comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Tornar a l'Inici