El Comitè de Migració de la Conferència de Bisbes Catòlics dels Estats Units va donar a conèixer que, del 5 a l’11 de gener de 2020 tindrà lloc la Setmana Nacional de la Migració.

 “La Setmana Nacional de la Migració és una oportunitat perquè l’Església s’uneixi en oració i visqui la visió del Sant Pare de donar la benvinguda als immigrants i refugiats a les nostres comunitats i brindar oportunitats que els ajudin a ells i a totes les persones de bona voluntat a prosperar”, ho va dir Monsenyor Mario E. Dorsonville, Bisbe Auxiliar de Washington i President del Comitè de Migració de la Conferència de Bisbes Catòlics dels Estats Units (USCCB, per les sigles en anglès), referint-se a la Setmana Nacional de la Migració que enguany se celebrarà del 5 a l’11 de gener de 2020.

“Promovent una Església i un Món per a Tothom”

“La Setmana Nacional de Migració s’ha observat als Estats Units durant gairebé mig segle – es llegeix a la nota de premsa del Comitè de Migració de la USCCB – per ressaltar la situació dels immigrants i refugiats i unir-se en oració per acompanyar-los”. El tema per la celebració d’aquest any, és “Promovent una Església i un Món per a Tothom”, i el mateix reflecteix a l’Església com un lloc acollidor per a tots els fills de Déu.

Contrarestar la cultura de la “indiferència”

Així mateix, el Comitè de Migració de la USCCB recorda que, a nivell mundial, hi ha més de 70 milions de persones que han estat forçosament desplaçades de les seves llars a causa d’inestabilitat política, violència i dificultats econòmiques. En aquest sentit, el Papa Francesc ha desafiat les persones a contrarestar la cultura “d’indiferència” que ha portat a la ignorància dels pobres i marginats, i d’aquells que lluiten per trobar una vida millor. “Com un principi fundador del nostre país – subratlla el president de Comitè de Migració de la USCCB – nosaltres sempre hem acollit als immigrants i refugiats, i a través dels serveis socials i les bones obres de l’Església hem acompanyat als nostres germans i germanes en la seva integració a la vida diària als Estats Units”.

Flama


Comentaris

Estats Units: L’Església catòlica se solidaritza amb els immigrants i refugiats — No hi ha comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Tornar a l'Inici