El 8 de gener passat, la productora catalana Animaset va projectar el seu documental estrella, Sagrada Família. La Bíblia en Pedra, a la Filmoteca Vaticana, davant dels mitjans de comunicació i d’una important representació eclesiàstica i institucional.

El documental, que es projecta diàriament a la Sagrada Família, explica el relat bíblic a través de l’obra d’Antoni Gaudí, començant per la creació del món i acabant per la resurrecció de Jesús.

Després de la projecció, els assistents a l’acte van participar en una taula rodona que va moderar Míriam Díez, directora de l’Observatori Blanquerna i vicepresidenta de la Fundació Catalunya Religió, i en la qual van intervenir el rector de la Sagrada Família, Josep M. Turull, i la directora de la Filmoteca Vaticana, Claudia di Giovanni. Com va explicar Josep M. Turull, el documental transmet a la perfecció l’essència de Gaudí, que amb les seves obres “és capaç de commoure els visitants, siguin ateus, creients o agnòstics”.

En aquesta mateixa direcció, Claudia di Giovanni va exposar que amb les imatges del documental es pot sentir l’alè i la llum de Déu: “M’atreveixo a dir que la imatge ajuda a comprendre la transcendència cap a Déu”.

Per la seva banda, el claretià Màxim Muñoz, president d’Animaset, va cloure l’acte i va destacar la importància de fer aquesta presentació a la Filmoteca Vaticana: “Està molt clara la potència evangelitzadora de la Sagrada Família. Animaset hi ha afegit la creativitat i el talent. El nostre objectiu és posar-nos al servei de l’Església i entitats i institucions socials en matèria de comunicació”.


Comentaris

La meva primera Bíblia (vídeo) — No hi ha comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Tornar a l'Inici