pobresa_energetica_2

L’Eurocambra demana “una moratòria en la desconnexió de la calefacció que garanteixi que durant l’hivern no es talla l’energia a cap llar”.

Aval europeu al decret català de pobresa energètica. Només sis dies després que els jutges del Tribunal Constitucional (TC) hagin prohibit a la Generalitat garantir el subministrament energètic a les famílies vulnerables, el Parlament Europeu va aprovar ahir una resolució que dóna la raó al Govern. Per àmplia majoria (310 vots a favor i 73 en contra), l’Eurocambra va reclamar als estats membres “una moratòria en la desconnexió de la calefacció” que “garanteixi que durant el període d’hivern no es talla l’energia a cap llar”.

L’autor de la iniciativa, l’eurodiputat verd hongarès Tamás Meszerics, encara va més enllà i suggereix que Catalunya hauria de tirar pel dret i desobeir. “Si el Govern regional o local és capaç de trobar els recursos per finançar, ni que sigui parcialment, aquesta política, no veig per què no ho hauria de fer”, va defensar Meszerics. La resolució aprovada, que no és vinculant però redobla la pressió política sobre el Govern espanyol, defensa precisament el paper de les autoritats “regionals i locals”, i no només estatals, “en la lluita contra la pobresa energètica” i demana als estats membres que “promoguin” aquest rol, malgrat la sentència del TC. “Ja hi ha una generació perduda” i “és extremament important prevenir que una altra generació encara més jove sigui víctima de la pobresa energètica en el futur”, alerta.

Agència Cristiana de Notícies


Comentaris

Europa avala el decret català de pobresa energètica — No hi ha comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Tornar a l'Inici