Primer diumenge amb dispensa dominical, vol dir primer diumenge sense misses. Cas insòlit, mesura extrema. I tot un repte per aquells que com a missió central tenen l’acompanyament pastoral d’una comunitat. Com han viscut els preveres i els fidels celebrar missa sense comunitat?

A continuació una petita mostra de testimonis:

El rector de Sant Julià de Lòria, Pepe Chisvert, afirma que el fet de no tenir persones físicament presents a la celebració no vol dir que la comunitat no hi sigui viva i present. En el seu cas, explica, “prenc aquest moment com una  quaresma diferent i de recés personal. Aquí a Sant Julià de Lòria, el fet de fer cada dia la Missa per TV sempre ha estat una oportunitat pastoral i un servei a la comunitat, als malalts que són a casa, al malalts que segueixen la Missa cada dia des de la seva habitació a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell d’Andorra o des de les diferents residències del país.

Ara més que mai, reconeix, que vivim aquest moment de pandèmia, i tot seguint les recomanacions de les nostres autoritats sanitàries, “la nostra petita col·laboració és la retransmissió de la missa per TV i transmetre vida i esperança”.

Veiem un altra testimoni del nostre Bisbat:

El diaca a Bellver de Cerdanya, Josep Montoya, junt amb la seva esposa Conxita Salvadó, reconeix que com a diaca missioner al Pirineu, el no poder acompanyar aquest cap de setmana a cap comunitat i cap poble, “ha estat trist, molt trist”. Molt amb la sensació, afirma, “d’haver abandonat el ramat. Amb un xic de sentiment de culpa del pastor que marxa quan sembla que el llop s’acosta al pla on tinc les meves ovelles”.


Aneu a Catalunya Religió per veure tota la resta de testimonis


Comentaris

Com es viu la missa sense comunitat? — No hi ha comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Tornar a l'Inici