Mai. Ni durant la Guerra Civil, ni en ocasions de grans nevades, incendis o despreniments de terres, mai Montserrat havia quedat tan aïllat i en silenci com aquests dies. No funciona ni el cremallera ni l’aeri. El pàrquing de cotxes està tancat. No obren ni les tendes, ni l’hotel, ni els bars ni restaurants. No se celebra el mercat. El museu i les cel·les estan tancades. Els nens de l’Escolania han estat enviats a les seves cases.

Només la basílica està oberta i a penes si circulen algunes poques persones de manteniment i seguretat que a les sis de la tarda marxen. Queden a penes la cinquantena de monjos de la comunitat benedictina, que més que mai també estan en règim de clausura (i fins la data cap cas de contagi).

Però la veu i el testimoni de Montserrat segueixen allí i gràcies a les noves tecnologies estan més presents que mai en la societat catalana. La missa conventual de cada diumenge a les 11, habitualment oferta per La Xarxa TV i per Ràdio Estel, a partir d’aquest diumenge 22 de març serà retransmesa també per TV3 (fins ara la televisió pública catalana només l’oferia el primer diumenge de mes). La missa del diumenge passat a través de les 17 televisions locals de La Xarxa va ser seguida per 115.460 persones.

El dimarts passat i tal com també és habitual des del monestir es va “penjar” en el canal YouTube un vídeo-pregària de l’abat Josep Maria Soler, filmat als peus de la Moreneta, que ha obtingut fins avui un rècord de 22.000 visualitzacions. Aquests vídeos de l’abat, als quals s’afegeixen altres sobre la vida del monestir i altres activitats de la pròpia comunitat, es venen realitzant des de l’1 de gener del 2012 i des de llavors ja són 1586 que poden consultar-se en el YouTube i que han generat des de llavors 566.000 visualitzacions.

Des de l’equip de comunicació del monestir es fan quatre emissions diàries per ràdio i televisió: laudes, missa, vespres i salve que generen una mitjana de 30000 visites mensuals. Des del diumenge passat les visualitzacions han crescut un 50%

Agència Cristiana de NotíciesComentaris

Montserrat es queda buit (Vídeo) — No hi ha comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Tornar a l'Inici