Petites grans mostres de solidaritat que han sorgit a Andorra, a causa de la pandèmia del Covid-19
Veieu alguns exemples:

Càritas Parroquial de Sant Julià agraeix a l’Aleix el servei que està fent anant a comprar al supermercat i a la fruiteria, per portar-ho a casa d’un senyor que viu sol a Ctra de Nagol, només parla anglès i està confinat a casa seva.

A Ordino, s’ha creat la xarxa de suport (roserdordino@gmail.com) que s’ofereix a portar aliments, medicaments o productes de primera necessitat a aquelles persones vulnerables davant el Covid-19 com ara gent gran o amb problemes de salut.

El personal de ADP (Ambulàncies del Pirineu, telèfon 358 888), juntament amb la direcció de l’empresa es compromet a fer les compres de primera necessitat (menjar i/o medicaments) a persones que requereixin ajuda (gent gran, discapacitats) i portar les compres fins al domicili.

Des de Passeja’m (telèfon 340 400) proposen atendre els gossos efectuant el servei de residència, per tal que pacients no hagin de sortir del seu domicili a satisfer les necessitats fisiològiques de l’animal.

A Facebook s’ha creat un grup anomenat Andorra solidària davant el Covid-19, en el qual hi ha més de 3.000 persones (a data del 17/3) que estant disposades a ajudar en allò que faci falta o que amb petits gestos volen agrair i facilitar la tasca d’aquells que han de treballar.

Més de cent voluntaris s’han ofert per repartir menjar o medicaments, o alguns fins i tot estant disposats a cedir el vehicle en cas de necessitat. A més, diverses empreses, com també hotels, s’han posat en contacte per oferir aliments, entre altres. “Qualsevol ajuda és benvinguda”, va explicar el director de la Creu Roja, Jordi Fernández

S’ha creat una xarxa de fabricació de mascaretes, la iniciativa té prop d’un centenar de persones voluntàries implicades. “És una barreja de moltes persones, modistes que estaven connectades entre elles i volien fer coses, altres que coneixien proveïdors i jo, que coneixia proveïdors i modistes” explica el conseller general socialdemòcrata que coordina la iniciativa


Comentaris

La solidaritat no es queda a casa — No hi ha comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Tornar a l'Inici