Manel Pousa, el pare Manel, ha mort aquest dimecres als 75 anys. El pare Manel va treballar durant anys com a sacerdot d’una parròquia de Nou Barris i es va fer famós per la seva tasca de suport als més necessitats, especialment presos i persones sense recursos.

   El popular capellà ha mort a l’Hospital Vall d’Hebron, on va ingressar dillluns després d’una setmana amb símptomes de Covid-19. Es va confirmar el positiu, però sembla que la causa de la defunció hauria estat una embòlia. De moment, no s’ha pogut determinar si l’embòlia tenia l’origen en la Covid.

Infatigable tasca pels més desvalguts

   Va crear la Fundació Pare Manel, des d’on vehiculava la seva tasca social. Cada any celebrava la gala solidària “Guanya’t el cel amb el pare Manel”. Aquest últim any, a conseqüència de la pandèmia, es va fer a través de YouTube.

   L’esdeveniment es va fer molt popular al llarg dels anys amb el suport d’artistes com Joan Manuel Serrat, Pepe Rubianes, Sergi López o el seu amic d’infància Carles Flavià, excapellà i “showman” ja mort. Sempre deia que omplia més les grades de teatre que els bancs de la parròquia a l’hora de fer la missa.

   Nascut a Granada de pares barcelonins, va ser distingit amb la Creu de Sant Jordi i la Medalla d’Or de la Ciutat de Barcelona. Va ser ordenat capellà a la parròquia de Sant Josep Oriol de Barcelona el 1975 i va exercir a la parròquia de la Santíssima Trinitat de la Trinitat Vella i als barris de Verdun i Roquetes.

   Una de les tasques més destacades que va fer va ser a favor de la reintegració de les persones preses, especialment al centre penitenciari de dones de Wad-ras.

   Actualment vivia a la parròquia de Trinitat Vella, d’on era capellà. (Continuar llegint)


Comentaris

Mor Manel Pousa, el pare Manel, treballador incansable a favor dels més vulnerables (vídeos) — No hi ha comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Tornar a l'Inici