El papa Francesc rellança el Pacte Educatiu Global


El proper dijous 15 d’octubre el papa Francesc tornarà a tractar el tema de l’educació en un vídeo missatge, en el qual rellançarà la proposta del Pacte Educatiu Global que parteix de la base que “educar és un acte d’esperança”. El vídeo del Pontífex es transmetrà durant un acte a la Pontifícia Universitat Lateranense, promogut per la Congregació per a l’Educació Catòlica que serà presentat per Alessandro Gisotti, vicedirector editorial del Dicasteri per a la Comunicació de la Santa Seu.

El dijous 15 d’octubre de 2020 a les 14.30 hores el papa Francesc tornarà a tractar el tema de l’educació, que és central en el seu ensenyament i en el seu diàleg amb el món. Ho farà amb un vídeo-missatge, al costat d’un resum de tot el que s’ha proposat sobre el tema durant el seu pontificat: perquè, com Francesc va repetir diverses vegades, “educar és un acte d’esperança”.

Uneix-te al Pacte Global sobre l’Educació

Al final del Missatge, el papa Francesc proposarà a totes les persones de bona voluntat que s’uneixin al Pacte Global sobre l’Educació, un pacte per generar un canvi a escala planetària, perquè l’educació sigui creadora de fraternitat, pau i justícia. Una necessitat encara més urgent en aquesta època marcada per la pandèmia.

El vídeo missatge del Papa es transmetrà durant un acte a la Pontifícia Universitat Lateranense, promogut per la Congregació per a l’Educació Catòlica, dedicat específicament al món acadèmic, que podrà seguir-se a través del portal de notícies Vatican News i del seu canal de YouTube (la transmissió tindrà traducció simultània a l’anglès, francès, espanyol i portuguès), així com a través dels canals de distribució de Vatican Media.

Joves: destinataris del missatge del Papa

Les paraules del Sant Pare seran comentades, a distància, per la directora general de la UNESCO Audrey Azoulay – a través d’un vídeo missatge- i, en el Pontifici Ateneu, pels caps de la Congregació per a l’Educació Catòlica: el Cardenal Giuseppe Versaldi i l’Arquebisbe Angelo Vincenzo Zani. Al costat d’ells, parlaran els rectors de la Universitat Lateranense, Prof. Vincenzo Buonomo, i de la Universitat Catòlica del Sagrat Cor, Franco Anelli, i la sociòloga Sílvia Cataldi, professora de la Universitat “La Sapienza” de Roma.

El vídeo missatge del Papa també serà comentat per joves estudiants, els primers destinataris del missatge del Sant Pare. Així mateix, l’acte serà presentat i moderat per Alessandro Gisotti, vicedirector editorial del Dicasteri per a la Comunicació de la Santa Seu.

La reunió del 15 d’octubre

La reunió del proper 15 d’octubre reprendrà la crida feta pel Sant Pare el 12 de setembre de 2019: “Cal unir esforços i crear una aliança educativa -va dir- per aquesta raó desitjo trobar-me amb vosaltres a Roma”, reiterant després la invitació als ambaixadors de tot el món, reunits en ocasió del discurs davant el Cos Diplomàtic (9 de gener de 2020).

Experiències educatives

La pandèmia de la Covid-19, com sabem, va obligar a cancel·lar l’esdeveniment al Vaticà, però sense interrompre la planificació del projecte. Així, el Llogaret de l’Educació, en la qual es van presentar les millors experiències educatives internacionals, es va transformar en un espai virtual: en aquests mesos, de fet, hi ha hagut més de 70 experiències educatives en el món i de diversa índole inspirades en els temes del Pacte: dignitat i drets humans, pau i ciutadania, ecologia integral, fraternitat i desenvolupament.

Les experiències han estat seleccionades per l’Alta Escola Educar en la trobada i la solidaritat (EIS), de la Universitat LUMSA de Roma, que les presentarà durant una propera conferència, compartint-les també al lloc web de l’esdeveniment.

En el camí preparatori s’han celebrat 8 seminaris internacionals presencials i, a partir de març, nombroses cites en la modalitat “a distància”, a les quals s’afegeix ara l’esdeveniment del proper 15 d’octubre.

Flama


Comentaris

“Educar és un acte d’esperança” — No hi ha comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Tornar a l'Inici