Durant la setmana del 2 al 6 de novembre, els alumnes (des de 5è de Primària fins a 2n de Batxillerat) dels tres sistemes educatius d’Andorra, van participat a la IX Setmana de Cinema Espiritual —Cinema amb Valors— que organitza la Delegació d’Ensenyament del Bisbat d’Urgell conjuntament amb els professors de religió i l’Arxiprestat de les Valls.Aquest any, sota el lema, “Testimonis d’esperança” s’oferien tres pel·lícules:

• Mia y el león blanco projectada als alumnes de 5è i 6è de Primària. Pel·lícula familiar sobre l’amor als animals i la preocupació per la conservació de les espècies en perill d’extinció. La història transcorre a Sud-àfrica, on la família Owen s’ocupa d’una granja familiar on crien lleons, després d’haver viscut deu anys a Londres.

• Corre como una chica projectada als alumnes de 1r i 2n d’ESO. Història inspiradora basada en la vida de la jove Michelle Payne, la més petita de 10 germans i la primera joquei dona que va arri­bar a guanyar la Copa Melbourne (2015) en un món d’homes. I és que des que era una nena somiava a guanyar aquesta copa en la cursa de cavalls més dura. Gràcies a l’amor i el suport del seu pare i del seu germà, amb síndrome de Down, ho aconseguirà. Una història inspiradora d’esforç en una família cristiana que, tot i viure diverses tragèdies, manté l’esperança i aconsegueix superar els obstacles en allò que semblava gairebé impossible d’aconseguir.

• Especiales projectada als alumnes de 3r i 4t d’ESO i Batxillerat. Emocionant història dels directors de la inoblidable Intocable que ens explica la història del Bruno i el Malik, dos amics que durant vint anys han treballat en organitzacions sense ànim de lucre relacionades amb l’acompanyament de persones amb au­tisme. El Bruno (Vincent Cassel) és un jueu practicant que té una associació que acull en pisos persones amb autisme, i el Malik és un musulmà que té una altra associació que forma nois en risc d’exclusió per ser voluntaris en l’acompanyament de nens i joves autistes a l’associació del Bruno.

Degut a la pandèmia que estem vivint i tot seguint les indicacions de les nostres autoritats sanitàries d’Andorra ens hem adaptat a aquesta nova realitat i «ens hem deixat atrapar per la càmera» que ha entrat a les nostres escoles; per això, les pel·lícules s’han projectat a cada unitat de convivència.

S’entén per cinema espiritual, el que aborda en les seves pel·lícules els grans interrogants sobre el sentit de la vida, les relacions personals i els camins de l’amor, la justícia i les exigències ètiques de la solidaritat, la llibertat i el discerniment en elecció, el perdó i la reconciliació, la lluita del bé i el mal o el misteri de la bellesa.

A l’escola es treballen els diferents valors i quina millor manera de fer-ho que a través del visionat d’una d’aquestes pel·lícules i tot seguit a les mateixes classes —o des de casa els que estaven confinats— poder treballar les diferents activitats proposades a les guies didàctiques que han estat facilitades als educadors.

Mossèn Pepe Chisvert

Diari d’Andorra


Comentaris

1.859 joves participants a la IX Setmana de Cinema Espiritual — No hi ha comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Tornar a l'Inici