Andorra Difusió


La Cristina Marín, el Marc Sastre i la Laia Guerrero són els fundadors del projecte Toubabs, que va néixer amb la finalitat d’ajudar als amics de Gàmbia.

Tot va començar el febrer de l’any 2020 quan els tres integrants del projecte Toubabs marxen a Gàmbia per a realitzar un voluntariat amb la Fundació Kalilu Jammeh, on coneixeran molt de prop la realitat per la qual travessa aquest país. Kalilu, el creador de la Fundació, els va animar a conèixer el país i concretament Jirong, el seu poble, i a la seva gent.

Al seu retorn del país africà va esclatar la pandèmia i van pensar que seria molt útil, i de gran ajuda, crear el projecte Toubabs per a fer visible la crisi de la Covid-19 a Gàmbia i conscienciar a la població sobre la situació que estan vivint en aquell país.

En l’actualitat, Toubabs no funciona com una associació ni tampoc com a ONG, però no ho descarten si el projecte continua creixent. Per això, treballen i col·laboren, conjuntament, amb la Fundació Kalilu Jammeh, que té la seva seu a Catalunya. A través d’aquesta fundació, canalitzen les seves activitats i projectes.

Recentment, els Toubabs han participat activament amb la campanya “Emergència Covid – 19”, de la Fundació Kalilu, a través de la qual van recaptar una important suma de diners, que es va traduir en aliments bàsics, que la fundació es va encarregar de distribuir en els diferents pobles de Gàmbia.

Els Toubabs són joves amb molta iniciativa i això crida  l’atenció de la població, la qual també ha col·laborat de manera significativa perquè ells puguin tirar endavant amb el seu projecte.

“Creiem que el fet de crear projectes tan diferents, i que englobin diversos públics, fa que sigui atractiu per la gent i que d’aquesta manera ens segueixi” explica la Laia.

Si bé el 2020 va ser un any molt difícil per a tots, els Toubabs van continuar treballant i van desenvolupar diverses activitats, com ara:

  • Creació de l’Instagram @toubabs.project, per a conscienciar i sensibilitzar sobre la situació de la pandèmia a Gàmbia i per difondre nous projectes.
  • Galeria virtual “Abre los ojos”, que ofereix una altra mirada de la cultura, costums i tradicions gambianes, a nivell internacional.  www.artsteps.com
  • Exposició “Viu l’art gambià”, la qual es va dur a terme el passat 28, 29 i 30 de desembre i en el que els espectadors van poder endinsar-se en la cultura gambiana amb fotografies, col·laboracions, roba i teles gambianes i un photo call amb instruments típics.
  • Carnet Jove Andorra. Formen part de la plataforma de voluntariats d’Andorra i això els ha permès comptar amb 17 voluntaris, que van ajudar a fer possible el seu últim projecte.
  • Ronda per la infància. Col·laboració amb la Ronda per la Infància venent samarretes amb el logo de Toubabs i el d’Aina. Els diners recaptats s’han repartit entre ambdues entitats.

“Considerem que estem vivint una situació complicada, però, tot i així, la gent ha seguit col·laborant amb nosaltres. De cara al futur, esperem que pugui ser un futur pròxim, volem conscienciar a la població en general. Tenim pensat començar pels més petits, ja que considerem necessari que de ben petits coneguin altres tipus de realitats” afirma la Laia.

Els qui vulguin conèixer més sobre aquest projecte poden accedir a l’Instagram @toubabs.project o col·laborar amb la Fundació Kalilu Jammeh, que encara té vigent la campanya “Emergència Covid – 19”.Dona Secret


Comentaris

Projecte Toubabs, solidaritat sense fronteres (Vídeo) — No hi ha comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Tornar a l'Inici