Aquest dissabte 20 de febrer arrenca la cursa solidària “Corre per una causa” de l’ONG dels jesuïtes Entreculturas. La cantant i activista Rozalén i la seva intèrpret de signes, Beatriz Romero, seran les encarregades de donar el tret de sortida a través d’un vídeo.

Aquesta cursa se celebra cada any en més d’una desena de ciutats de l’Estat espanyol i té com a objectiu recaptar fons destinats a projectes de cooperació. Aquest 2021 se celebra el X aniversari i es correrà de forma virtual durant els dies 20 i 21 de febrer.

Més de 10 anys corrent pel dret a l’educació, especialment, per l’educació dels col·lectius més desfavorits i vulnerables. I, coincidint amb els 10 anys, Entrecultures ha comptat amb la participació de 10 ambaixadors i ambaixadores que han sumat el seu suport a aquesta carrera.

La cantant i activista Rozalén i la seva intèrpret de signes, Beatriz Romero, la nedadora Gemma Mengual, el periodista Juan Luis Cano, el guionista i director de cinema Javier Fesser, el ciclista Perico Delgado, el periodista Nicolás Castellano, l’atleta Ruth Beitia, la tennista Carla Suárez i l’esportista paraolímpic Chano Rodríguez són algunes de les personalitats que enguany han cedit la seva imatge per donar suport a la cursa solidària d’Entreculturas. A tots ells els uneix una mateixa meta: recuperar el dret a l’educació de nens i nenes a qui la pandèmia els ha arrabassat.

Participa a la 10a Edició

Ja són 14.000 les persones inscrites que aquest cap de setmana faran gambades per l’educació. La modalitat virtual ha permès la internacionalització de la cursa, que compta amb persones inscrites de 30 països del món. La convocatòria per participar està oberta durant tot el cap de setmana per a totes les persones que vulguin gaudir d’un dissabte o diumenge solidari. Les persones participants tenen la possibilitat d’inscriure amb un “dorsal solidari ” poden córrer 10km o 5km, caminar 3 km o anar en bici 20km, i, per als nens i nenes, hi ha les modalitats de 1km, 500m, 300m i 100m. Després de completar la inscripció totes les persones rebran en el seu correu electrònic un dorsal que podran descarregar-se i imprimir per utilitzar el dia de l’esdeveniment. A més, Entrecultures demana que aquest dia et facis una foto i la pengis a les teves xarxes socials utilitzant aquest hashtag: # 10porlaEducación.

Gambades solidàries pel dret a l’educació

Els fons recaptats a través de la inscripció, que té un cost de 6 euros, aniran destinats a projectes d’emergència educativa causada per la Covid en els més de 38 països i 192 projectes de cooperació en què Entrecultures és present acompanyant a més de 230.087 persones.

En el moment més àlgid de la pandèmia, 1.600 milions d’alumnes de més de 190 països es van veure afectats pel tancament de les institucions educatives. A dia d’avui, s’estima que al voltant de 24 milions d’estudiants (des de l’educació preprimària fins a la terciària) no haurien tornat a les institucions educatives el 2020, incloses escoles, universitats o altres institucions de formació, dels quals 10,9 milions es troben en els nivells primari i secundari. Els 10,9 milions dels nivells primari i secundari se sumen als 258 milions de nenes, nens i joves d’aquesta edat que ja estaven fora de l’escola abans de la crisi.

La crisi educativa causada per la COVID-19 pot significar un retrocés de 30 anys en els avenços educatius aconseguits a nivell mundial. Entrecultures té clar que no es pot deixar ningú enrere. Sense possibilitat de tornar a l’escola, molts menors han perdut el seu lloc segur, l’escola, i sense educació la vida es fa insostenible. En la majoria de països d’Amèrica Llatina o de l’Àfrica les escoles encara no han reobert les seves portes, el que suposa més de mig any sense assistir a l’escola. Molts nens, nenes i joves no compten amb un ordinador o, ni tan sols, amb connexió a Internet a casa seva. Per altres, a més a més, el dinar del centre educatiu era el seu principal menjar diari. Quedar-se a casa també significa, malauradament, que augmentin les probabilitats de patir maltractament intrafamiliar i, fins i tot -sobretot en el cas de les noies-, violència o abusos sexuals.

Entrecultures té clar que, si no actuen ara, l’emergència sanitària també derivarà en una greu emergència educativa i no es pot permetre que el dret a l’educació retrocedeixi ara que tant s’havia avançat en el compliment de l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible número 4.

Milers de nens i nenes necessiten una alternativa a aquesta frenada que la pandèmia ha suposat en les seves vides i que, per a molts i moltes, podria suposar la fi de la seva oportunitat d’aprendre i aspirar a un futur digne.

A l’ONG Entrecultures estan treballant en les següents línies d’acció per contribuir a fer front a aquesta realitat:

? Educació a distància

? Reduir la bretxa digital

? Tenir cura del professorat

? Garantir la seguretat alimentària

? Protegir les nenes

? Potenciar la ciutadania global

La cursa compta amb el patrocini de Liferay, Caixa Bank, Fundació Mapfre i Deloitte.

Les inscripcions continuen obertes tot el cap de setmana: www.correporunacausa.org


Agència Cristiana de Notícies


Comentaris

Més de 14.000 persones correran aquest cap de setmana a 30 països pel dret a l’educació — No hi ha comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Tornar a l'Inici