El seminarista lauredià Jerrick Banzuela ha rebut aquest dilluns al migdia la institució de Lector i Acòlit a la Seu d’Urgell durant la missa crismal que ha presidit el Bisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives. Banzuela resideix des de fa alguns anys Sant Julià de Lòria.

Banzuela pot, a partir d’ara, proclamar en l’assemblea litúrgica les lectures de la Paraula de Déu (excepte l’evangeli), així com si cal també el salm, les pregàries dels fidels, la direcció dels cants, etc. El ministeri d’acòlit consisteix en ajudar els ministres ordenats en el servei de l’altar, distribuir la comunió als fidels, etc.

Els ministeris de lector i acòlit van ser establerts pel papa sant Pau VI, l’any 1972, en substitució dels antics ‘ordes menors’. Són uns ministeris laicals que, per bé que han de rebre’ls de forma necessària com un pas previ els homes que avancen vers el ministeri ordenat, poden també ser instituïts a qualsevol laic que de forma estable exerceixi aquests ministeris en l’Església. La institució d’aquests ministeris amb el ritual litúrgic propi dona un reconeixement públic a aquest servei dels laics en la celebració litúrgica.

En la mateixa cerimòmia han commemorat les noces d’argent presbiterals Mn. Josep Uriel Álvarez Bedoya, ordenat el 24 de juny de 1995; Mn. Ricard Barba Monsalve, ordenat el 24 de juny de 1995; Mn. Carles Albert Ospina Hurtado, ordenat el 16 de desembre de 1995, i Mn. Antoni Elvira Gorgorió, ordenat el 22 de juny de 1996. Elvira també ha llegit una reflexió sobre els 25 anys del Concili Provincial Tarraconense. La seva a inauguració i clausura es van fer a la catedral de Tarragona i les sessions conciliars ordinàries al Casal Borja de Sant Cugat del Vallès… (Continuar llegint)

Altaveu.com


Comentaris

Un seminarista lauredià rep la institució de Lector i Acòlit — No hi ha comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Tornar a l'Inici