Càritas d’Urgell ha obert el passat 12 d’abril, una nova botiga de tèxtil “Moda Re-” i objectes de segona mà a Balaguer  amb l’objectiu de promoure l’economia circular a partir del residu tèxtil i alhora, generar llocs de treball d’inserció. Es vol també, fomentar el consum responsable i el respecte al medi ambient. Moda Re- és un projecte de Càritas que es porta a terme amb el suport de totes les diòcesis espanyoles.

La nova botiga Moda Re- de Balaguer és la primera de la comarca de la Noguera i la cinquena de la província de Lleida. S’afegeix a la botiga de la Seu d’Urgell i a les tres botigues que hi ha a Lleida. Està situada al C/ Barcelona, núm. 65 de Balaguer, en un local  amb 162 metres quadrats i en el que s’hi podrà trobar roba per a totes les edats, complements de moda, articles de decoració i joguines, roba i parament de la llar, estris de cuina i complements esportius.

El projecte ha estat possible gràcies al suport de la Fundació Llar Cristiana Maria Maestre i de Càritas Espanyola, i es posa en marxa a traves de l’empresa d’inserció laboral Nougrapats de Càritas d’Urgell que, d’aquesta manera, s’obre a un desplegament territorial de l’empresa que ha de permetre crear, a curt termini, 2 llocs de treball d’inserció. Es tracta d’un projecte que cerca generar ocupació al territori de Balaguer i la seva comarca, i que promou la participació social, en una activitat transformadora que millora les  ràtios  de reutilització i reciclatge i que genera al mateix temps un estalvi en la gestió municipal del reciclatge.

L’empresa d’inserció “Nougrapats” de Càritas d’Urgell és una aposta seria i compromesa amb l’equilibri social, que malgrat les grans dificultats que ha comportat la crisi actual, ha sostingut l’estructura humana: ha acabat l’any 2020 amb 6 treballadors d’inserció i 7 treballadors d’estructura, i hi han passat durant el darrer any 12 persones en itinerari d’inserció laboral, una de les quals està treballant en l’empresa ordinària.

Càritas Urgell


Comentaris

Càritas d’Urgell obre la primera botiga Moda Re (vídeo) — No hi ha comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Tornar a l'Inici