El matí del dissabte 29 de maig, el cardenal Marcello Semeraro, prefecte de la Congregació per a les Causes dels Sants ha beatificat a la catedral d’Astorga a Maria Pilar Gullón, Olga Pérez-Monteserín i Octavia Iglesias.

El delicte que van cometre les tres joves -de 22 anys, 23 i 41 anys- fou el de ser membres de les Filles de Maria, de les Conferències de Sant Vicenç de Paül i d’Acció Catòlica.

La seva visió catòlica les portà a oferir-se com a voluntàries per atendre els ferits d’un hospital en el mateix front de batalla durant la Guerra Civil. «La Pilar va ser la primera a oferir-se. Estava disposada a fer el que fos pels altres. Tenia un gran esperit de sacrifici i de lliurament».

Després del seu oferiment, van fer un curs de la Creu Roja i les van enviar a l’hospital, on «es dedicaven a cuidar els ferits». També «assistien a missa cada dia. En una carta, la Pilar deia que estava cuidant els ferits, que li feia pena, però que estaven tocant les campanes i havia de deixar-los una estona per anar a Missa».

«La meva tia no va morir a l’instant, es va incorporar i va dir: “No estic morta de el tot. Visca Crist Rei!” i una miliciana es va acostar i la va rematar», explica a Alfa i Omega Manuel Gullón, nebot de la Pilar, promotor de la causa de les tres màrtirs i president de la Fundació Màrtirs d’Astorga.

Ecclesia


 


Comentaris

Tres màrtirs laiques beatificades a Astorga — No hi ha comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Tornar a l'Inici