Des de diumenge passat, proclamem el capítol 6è de l’evangeli de Joan. Una catequesi extraordinària sobre l’eucaristia, el veritable Pa de Vida… Jesús sacia la fam de la multitud. No solament una fam material sinó, sobretot, la fam de transcendència…

Aquesta és la veritable raó per la qual Jesús segueix sent interessant, després de vint-un segles. Els cristians, què podem esperar d’ell? Què ens pot aportar als homes i dones del nostre temps? Ens podrà resoldre els problemes del nostre món actual?

L’evangeli de Joan parla un diàleg de gran interès, que Jesús manté amb una multitud de persones a la vora del llac de Galilea… El dia anterior han compartit amb Jesús un dinar sorprenent. Han menjat pa fins a saciar-se… El que busquen és que Jesús repeteixi el pa material i els torni a alimentar gratis. No pensen en una altra cosa…

Jesús els desconcerta amb un plantejament inesperat: Esforceu-vos, no per aconseguir l’aliment transitori, sinó per l’aliment que dona la immortalitat, el que dona la vida eterna. Però, com no preocupar-nos pel pa de cada dia? El pa és indispensable per viure. El necessitem i hem de treballar perquè mai li falti a ningú. Jesús ho sap molt bé. El pa material és el primer que s’ha de procurar. Sense menjar no podem subsistir.

Per això es preocupa tant dels famolencs i captaires que no reben dels rics ni les engrunes que cauen de la seva taula.
Per això maleeix als terratinents insensats, que acumulen el gra, sense pensar en els més pobres.

Per això ensenya als seus seguidors a demanar cada dia al Pare pa per a tots els seus fills….

Però Jesús vol despertar en ells una fam diferent. Els parla d’un pa que no sadolla només la fam d’un dia, sinó la fam i la set de vida, d’amor, de pau. La fam i set existencial que hi ha en el cor de cada ésser humà.

En nosaltres hi ha una fam de justícia, una fam de llibertat, de pau, de veritat. Jesús es presenta com aquest Pa que ens ve del Pare, per donar vida al món… Aquest Pa, vingut de Déu, “dona la vida eterna”. Els aliments que mengem cada dia ens mantenen vius durant anys, però arriba un moment en què no poden defensar-nos de la mort… No ens poden donar vida més enllà de la mort. Jesús es presenta com el “Pa de vida eterna”. Cadascú ha de decidir com vol viure i com vol morir. Però, els que ens diem seguidors seus hem de saber que creure en Crist és alimentar en nosaltres una força permanent, començar a viure una realitat, que no acabarà en la nostra mort.

Senzillament, seguir Jesús és entrar en el misteri de la seva vida donada en l’eucaristia, en el Pa viu i veritable, que ens sosté i ens dona força i energia espiritual.

Mossèn Eduard Salinas

(Diari d’Andorra)


Comentaris

Jesús, el veritable pa de vida — No hi ha comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Tornar a l'Inici