La capacitat de sacrifici de l’ésser humà és, de vegades, tan irracional com incommensurable. Mildred Lisette Norman (1908–1981) vegetariana i acèrrima activista per la pau va estar caminant en solitud i amb el que s’havia posat durant més de 28 anys per divulgar un únic i utòpic missatge tatuat en una túnica blava: “Pau”.

Aquesta àvia de Forrest Gump, adorable i genial pertorbada; il·lustrada en el discurs i la dialèctica, va recórrer més de 40.000 Km. a peu sembrant el seu quimèric i fabulós al·legat per recòndits camins d’Amèrica del Nord.

‘Peace Pilgrim’ (Pelegrina de la Pau) va passar mitja vida amb els peus sobre la sorra i l’asfalt americà amb la roba com a úniques possessions i amb el seu missatge com a única moneda de canvi per a posada i aliment.

Nòmada sense rumb, es va passejar primer per poblets, escoles, esglésies, i més tard per universitats i les més importants cadenes de ràdio i televisió del país per deixar la marca de les sabates i l’empremta d’una prèdica d’èxit segur per a la convulsa societat americana llavors submergida en els conflictes de Vietnam i Corea. Va ser una heroïna teòrica del moviment hippie dels agitats anys 60.

La gestació d’una idea… (Continuar llegint)

La seva vida i obra amb les seves pròpies paraules:

(amb PDF)  i (amb “audiolibro”)

Kurioso.es


Comentaris

La dona que va caminar més de 40.000 Km per la pau — No hi ha comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Tornar a l'Inici