Asia Bibi va sortir del Pakistan i va arribar a Canadà el dimarts 7 de maig, on es reunirà amb els seus fills i el seu marit, segons han informat diverses fonts que també van assegurar que el seu estat de salut és molt delicat pel que haurà de rebre un tractament mèdic.

Asia Bibi, la dona cristiana que va ser condemnada a mort fa nou anys per un presumpte delicte de blasfèmia al Pakistan i posteriorment absolta, l’octubre de 2018, va aterrar dimarts passat al Canadà i es reunirà en les properes hores amb els seus fills.

“Àsia Bibi va arribar a Canadà ahir a la nit. Va abandonar el Pakistan al costat del seu marit ahir després que el Govern els permetés marxar. Va necessitar un temps, però finalment està fora de perill gràcies a Déu”, va declarar a l’agència EFE Saïf Ul Malook, un dels advocats de la cristiana.

Segons ha informat la corresponsal de la cadena Cope a Londres (Regne Unit), Paloma García Ovejero, la salut d’Àsia és molt delicada pel que ha de rebre un tractament mèdic adequat al que no ha tingut accés fins ara. Per això no s’espera que aparegui en públic ni concedeixi declaracions.

Àsia Bibi havia estat absolta l’octubre passat del suposat delicte de blasfèmia però no havia pogut abandonar el país fins aquest dimarts, per les pressions que grups extremistes musulmans del Pakistan havien dut a terme.

El cas d’Àsia Bibi

Al juny de 2009 Àsia Bibi treballava recollint fruites a la localitat de Sheikhupura, prop de la capital Lahore. Quan es va acostar a un pou per beure, un grup de musulmanes la van acusar de contaminar l’aigua per ser cristiana.

Bibi va respondre als insults contra la seva fe dient: “Jo crec en la meva religió i en Jesucrist que va morir a la Creu pels pecats de la humanitat. Què va fer el seu profeta Mahoma per salvar la humanitat? “.

Després de ser acusada de blasfemar contra l’islam, Bibi va romandre empresonada des del 2009 i condemnada a mort el 2010.

A nivell internacional va començar una campanya per aconseguir el seu alliberament. El 31 d’octubre de 2018 la Cort Suprema va anul·lar la condemna que pesava sobre aquesta mare catòlica.

La dura llei antiblasfèmia pakistanesa va ser establerta en l’època colonial britànica per evitar xocs religiosos, però en la dècada de 1980 diverses reformes afavorides pel dictador Zia ul Haq van afavorir l’abús d’aquesta norma. Des de llavors s’han produït més d’un miler d’acusacions de blasfèmia, un delicte que pot portar la pena de mort, tot i que encara no s’ha dut a terme aquesta condemna.

Flama  i  El Periodico


Comentaris

Asia Bibi per fi és lliure al Canadà — No hi ha comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Tornar a l'Inici