A través de l’empresa Grapats de gestió i reciclatge de roba i objectes, i de la formació i l’acompanyament en programes de Càritas

L’aposta per la reincorporació en el marc laboral de les persones que n’han quedat descavalcades té aquest sentit d’acompanyament i de formació; perquè això permet que les persones cerquin fórmules per sentir-se més actives i més dignes.

D’una banda, la creació d’una empresa d’inserció laboral (Grapats) permet que les persones adquireixin nous hàbits i dona un marc per al suport a persones amb discapacitat, alhora que ho fa donant resposta a les necessitats de cura del medi ambient que reclama la terra. De l’altre, el programa laboral de Càritas ha permès la formació i l’especialització de moltes persones arreu del bisbat.

Programa laboral:

S’han invertit, l’any 2018, 112.480 euros per donar formació en informàtica, jardineria, pintura, en la cura dels altres, neteja, bugaderia, cambrer, auxiliar de granja, en francès, en seguretat viària, i a través d’aquesta formació 158 persones s’han pogut reinserir laboralment. Els itineraris d’acompanyament de Càritas s’han intensificat per aconseguir millors resultats i s’han fet 1.274 hores de formació. La major part dels usuaris d’aquests programes tenen entre 25 i 45 anys, un 28% tenen més de 45 anys.

Full Dominical 11/08/2019


Comentaris

L’Església d’Urgell inverteix recursos per fer accessible el mercat laboral a les persones que n’han quedat fora — No hi ha comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Tornar a l'Inici