Acompanyar la gent gran i les persones amb risc d’exclusió, que no se sentin sols, divertir-los i emocionar-los a través de la paraula, dels llibres. Aquest és l’objectiu del Jove voluntariat lector, un dels projectes dels joves del país amb més recorregut, i que aquest any arriba a la setena edició.

Aquest jove col·lectiu de lectura, que compta amb alumnes dels tres sistemes educatius del país, llegeix de manera voluntària en centres de la tercera edat com Clara Rabassa i el Cedre, a la biblioteca Prada Cassadet i a institucions de joves i nens en risc d’exclusió social. Ho fa cada divendres, de les 17.30 h a 19 h.

Aquest any la primera lectura serà el divendres 27 de setembre a les 17.30 h El Cedre . El lema del jove Voluntariat lector és “llegir és escoltar i escoltar és acompanyar”… i com que una imatge val més que mil paraules, els qui estiguin interessats en aquesta iniciativa humanística, cultural i solidària, els convidem a venir a la sessió de divendres en la qual la premsa podrà entrevistar tant a la gent gran com als alumnes per conèixer les seves experiències.

Història de la iniciativa

Tot va començar en una classe de llengua amb un debat sorgit arrel d’un text que tractava sobre la solidaritat. Els propis alumnes van arribar a la conclusió que ser solidari va més enllà del fet de donar diners: es podia donar temps, regalar paraules, oferir companyia, compartir lectures en definitiva.

Van engegar el projecte dos professors d’Humanitats amb un petit grup d’estudiants del Ágora International i del María Moliner . L’experiència va superar totes les expectatives i els voluntaris i la gent gran van establir lligams afectius i de respecte recíprocs que van traspassar totes les fronteres intergeneracionals. El projecte va anar creixent i s’hi va sumar l’​Institut Andorrà de Batxillerat i el Lycée Francès .

Per conèixer la iniciativa i la seva evolució amb més detall podeu seguir-los a la pàgina de facebook Jove Voluntariat Lector que té per nom “​Ens queda la paraula ”.

Cal esmentar la col·laboració de BOMOSA en el projecte des dels inicis, que implusa i patrocina la iniciativa.


Forum.ad


Comentaris

Es consolida el Jove Voluntariat lector i arriba a la 7a edició amb un centenar d’alumnes — No hi ha comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Tornar a l'Inici