L’arquebisbe de Manila i president de Càritas Internationalis, el cardenal Luis G. Tagle, va batejar uns 450 infants que viuen en la indigència. Durant la celebració l’arquebisbe va subratllar que “ser pobres mai ha de ser un obstacle per rebre la gràcia de Déu”, contrarestant la falsa creença que els catòlics han de pagar per rebre els sagraments.

Els nens -assistits per la Fundació Tulay ng Kabataan (TNK) -, van ser batejats el dissabte 28 de setembre, pel cardenal Tagle a la catedral Immaculada Concepció de Manila, segons ha informat l’Agència AsiaNews.

En les comunitats més marginades de Filipines, sovint hi ha la convicció que a causa de la pobresa o de la manca de recursos financers, els pobres no puguin rebre les gràcies que produeixen els sagraments. En col·laboració amb l’arxidiòcesi, TNK desitja corregir la falsa creença que els catòlics han de pagar per rebre’ls.

El cardenal va voler rebre als nens a la catedral de Manila per enviar un clar missatge que “la gràcia no pot ser pagada, no té preu”.

Uns set sacerdots concelebraren amb l’arquebisbe i van haver d’utilitzar diverses fonts baptismals i van llegir les oracions junts.

En la seva homilia, el cardenal també va reflexionar sobre el deure dels pares d’educar i ajudar els nens a créixer en la fe en la qual van ser batejats.

“Busquem -va exhortar- fer créixer als nostres fills com a bons deixebles de Jesús, bons membres de l’Església i ciutadans responsables d’aquest país. Però, perquè això passi, convidem als pares a créixer en la fe”.

La Fundació Tulay ng Kabataan està al servei dels nens més pobres de Manila des de 1998. En els últims 21 anys, TNK va ajudar a més de 55 mil nens. Entre aquests hi ha el servent de Déu, Darwin Ramos, mort el 2012 als 17 anys a causa d’una greu malaltia degenerativa. El 28 d’agost passat, a la diòcesi de Cubao es va iniciar la seva causa de beatificació.


Flama


Comentaris

El Cardenal Tagle bateja 450 infants del carrer — No hi ha comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Tornar a l'Inici