El consell de ministres, a proposta de la titular d’Exteriors, Maria Ubach, ha aprovat aquest dimecres la contribució voluntària per un import de 20.000 euros a favor del Programa Mundial d’Aliments. Els diners es destinaran al projecte “Producció hidropònica de farratge fresc per a ús ramader” a Algèria.

Algèria acull des de 1975 sahrauís instal·lats en camps de refugiats enmig del desert àrid. Des del 2016 el Programa Mundial d’Aliments complementa l’assistència nutricional que fan a aquests camps amb activitats que tenen per objectiu millorar la salut alimentària de la zona, com ara promoure l’agricultura.

El projecte finançat per Andorra consisteix en 38 kits d’unitats petites d’irrigació manual que es poden moure. La producció associada és de 20 quilos de farratge diari, que servirà per alimentar fins a 6 animals. El projecte beneficiarà directament 190 refugiats.

L’executiu també ha aprovat una altra contribució en concepte d’ajuda humanitària d’emergència, en aquest cas a favor del Fons oficial governamental d’ajuda al desastre de Bahames i per un import de 15.000 euros. L’ajut respon a la crida efectuada pel Govern d’aquest país arran del desastre causat per l’huracà Dorian.

L’1 de setembre, l’ull de l’huracà va impactar contra les illes Abaco de l’arxipèlag de Bahames i va causar una cinquantena de morts i 1.300 desapareguts. Segons dades de les Nacions Unides, unes 70.000 persones s’han quedat sense sostre o els seus habitatges s’han destruït parcialment.


Forum.ad


Comentaris

Andorra contribueix amb 20.000€ al Programa Mundial d’Aliments — No hi ha comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Tornar a l'Inici