Acollir l’altre és una tasca difícil. Obrir la porta, cedir el propi espai, perquè el desconegut entri en el santuari de la privacitat, és el ritual de l’hospitalitat. Cal superar tota una muntanya de prejudicis i de tòpics per fer-li un lloc i deixar-lo hostatjar en la pròpia llar, en el sagrat recinte de la privacitat, un àmbit tan vulnerable com necessari a la vida de tot ésser humà.

Tenir el valor d’acollir el foraster, de fer-li un lloc, d’aprendre de la seva saviesa i del seu viatge és una exigència ètica, un gest que dona qualitat humana a una societat. Acollir és practicar la permeabilitat, ésser receptiu a la crida de l’altre, i aquesta crida sempre és inquietant, perquè commou les pròpies conviccions, rutines i valors. (Llegiu la notícia completa)

Francesc Torralba


Comentaris

Acollir els altres — No hi ha comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Tornar a l'Inici