oct.
23
dt.
III Cadena Solidària Escolar
oct. 23 @ 15:00 – 16:00
oct.
31
dc.
Rifa de l’Unicef per combatre la mortalitat de nadons
oct. 31 tot el dia

Unicef Andorra organitza fins al 31 d’octubre una rifa via SMS en el marc d’una campanya que té com a objectiu reduir la mortalitat dels nadons. Segons l’entitat, cada dia en moren 7.000 per causes que es podrien evitar amb l’accés a centres de salut ben equipats i empoderant les famílies perquè exigeixin i rebin tractaments de qualitat. Per participar cal enviar la paraula VIDA al 606. Cada missatge enviat és una participació per al sorteig d’un forfet de temporada ofert per Grandvalira i d’un val de compra de 300 euros ofert per Pyrenées.

nov.
3
ds.
Missa d’infants i joves el proper dissabte 3 de novembre a les 19:30h @ Parròquia
nov. 3 @ 19:30 – 20:30
nov.
8
dj.
VII Setmana de Cinema espiritual @ Illa Carlemany
nov. 8 @ 20:30 – 22:30
nov.
13
dt.
Reunió de Junta de Càritas Sant Julià el proper dimarts 13 de novembre a les 17:30h
nov. 13 @ 17:30 – 19:30
nov.
15
dj.
Canòlich Music (Vídeo promotor 2018 i anteriors)
nov. 15 @ 21:00 – nov. 16 @ 23:30
Canòlich Music (Vídeo promotor 2018 i anteriors) @ Sant Julià de Lòria | Andorra


Entreu al web del Festival clicant aquí   I al Programa d’actuacions clicant aquí


Vídeos d’anteriors edicions:
nov.
16
dv.
Mans Unides organitza una xerrada a Santa Maria del Fener @ Santa Maria del Fener
nov. 16 @ 19:30 – 20:45

Mans Unides organitza per aquest vespre  a les 19.30 hores una xerrada a Santa Maria del Fener. Precisament, aquesta és una de les accions que Mans Unides ha organitzat per aquest mes de novembre “fora del tradicional mes de febrer per donar-nos una mica més a conèixer a un públic més ampli”, va remarcar Farrero.

Canòlich Music (programa i foto de l’equip organitzador)
nov. 16 @ 21:00 – nov. 17 @ 23:30

Entreu al web del Festival clicant aquí   I al Programa d’actuacions clicant aquí


L’equip organitzador del Canòlich Music

nov.
18
dg.
II Jornada Mundial dels Pobres 2018
nov. 18 tot el dia

La II Jornada Mundial dels Pobres serà una jornada “on se celebra la trobada amb l’altre”, ha indicat Mons. Rino Fisichella, president del Pontifici Consell per a la Promoció de la Nova Evangelització , en la presentació del Missatge del Papa per a aquesta trobada.

El II Dia Mundial dels Pobres se celebrarà el proper 18 de novembre de 2018. Per això, ha assenyalat el Cardenal, s’han pensat algunes iniciatives proposades a tota l’Església i que es concretaran també al Vaticà per obra del Consell Pontifici per a la promoció de la Nova Evangelització amb el suport d’alguns finançadors.

ZENIT

nov.
22
dj.
L’envelat del Prat Nou acollirà un sopar solidari @ Envelat del Prat Gran
nov. 22 @ 20:00 – 22:00

Per accedir al vídeo del Comú de Sant Julià cliqueu aquí

L’envelat del Prat Nou acollirà el proper dijous 22 de novembre la primera edició del Maridatge Solidari amb vins i productes del país i destinarà la meitat de la recaptació a Càritas parroquial. L’acció consistirà en un sopar amb un menú degustació preparat per xefs del país i a més hi haurà tastos de formatges, embotits, ratassia i postres locals. El preu és de 50 euros i cal remarcar que les entrades només es poden adquirir a l’oficina de Turisme de la plaça Laurèdia amb el dilluns 19 de novembre com a data límit.

La consellera de Turisme, Meritxell Teruel ha explicat en la roda de premsa de presentació que “es tracta, d’una banda de promocionar i donar a conèixer els cellers de la parròquia i la gastronomia nacional, i d’una altra fer una acció solidària amb una entitat com Càritas Sant Julià de Lòria que és una de les més actives de la parròquia”.

Els xefs i especialistes que prendran en la iniciativa són Claudia Cornella, Lucia Abreu, Roger Biosca, Carles Flinch, Sergi Vallés, Marc Noguera, Josep Maria Troguet, Jordi Planes i Roger Troguet. “Com a cuiners estem molt contents de col•laborar en una causa així i quan ens ajuntem sempre surten coses bones”, ha explicat Cornella.

De la seva banda, el representant dels cellers, Carles Verdaguer ha explicat que hi haurà dos enòlegs que donaran a conèixer als assistents la fitxa tècnica i les característiques de cada vi. Mentre que el representant de Càritas, Miquel Módico ha assenyalat que “estem molt contents i agraïts que el Comú i tots els que intervindran en aquest esdeveniment hagin decidit destinar-nos la meitat de la recaptació”.

Comú de Sant Julià de Lòria

nov.
30
dv.
Mans Unides organitza un sopar solidari @ Restaurant Buda
nov. 30 @ 8:15 – 10:15

Mans Unides organitza un sopar solidari que tindrà lloc el 30 de novembre al restaurant Buda d’Andorra la Vella, a un preu de 45 euros que es destinarà a la campanya de febrer de l’entitat. El grup andorrà Love It amenitzarà la vetllada i es farà un sorteig d’artesania africana, amb obres donades per missioners o comprades en el transcurs dels viatges que cada estiu dos dels seus membres fan a diversos països africans per a conèixer sobre el terreny com es desenvolupen els projectes finançats.

des.
1
ds.
El proper dissabte hi ha la missa d’infants i joves @ Església Parroquial
des. 1 @ 19:30 – 20:30

Convidem especialment als infants i joves amb els seus pares.

Benedicció del Nen Jesús que cada família posarà al pessebre de casa seva

Recollida d’aliments per Càritas

Descarregueu-vos el cartell en PDF

des.
4
dt.
Dimarts 4 de desembre, reunió de junta de Càritas Parroquial
des. 4 @ 17:30 – 19:30
des.
5
dc.
El 5 de desembre celebrem el Dia Internacional del Voluntariat @ A tot el món
des. 5 tot el dia

Els voluntaris som gent normal. No som éssers excepcionals. Ens comprometem en la transformació social i exercim, senzillament, un dels drets dels ciutadans: el de col·laborar a humanitzar l’entorn. Prenem la decisió d’oferir el nostre temps, el més valuós dels recursos, i ens involucrem amb causes a les quals volem dedicar energia i aportar esperança. Avui, nosaltres visualitzem els ciutadans i ciutadanes a qui ha vençut el desànim i ens disposem a implicar-nos amb els nostres conciutadans.

Avui donem el protagonisme a totes les persones que van més enllà d’un voler fer perpètuament ajornat i… es disposen a fer de debò, amb la motxilla carregada de realisme.

Algunes de les notícies d’enguany apunten cap a properes modificacions en el mapa del voluntariat: les fronteres es desplacen, els límits es difuminen, els models tradicionals es qüestionen.

El fenomen del voluntariat creix, es contagia i es socialitza. Queda ja lluny el voluntarisme.

Nacions Unides

 

des.
10
dl.
10 de desembre dia de la Declaració Universal dels Drets Humans @ A tot el món
des. 10 tot el dia

El 10 de desembre de 1948 a l’Assemblea General de les Nacions Unides Nacions, reunida al Palau de Chailot de Paris, aprovà i proclamà la Declaració Universal dels Drets Humans. Es tracta d’un document de trenta articles en què se subratllen els drets humans considerats bàsics i que s’apliquen, sense excepció, a tots els éssers humans. Es tracta del més bàsic d’una sèrie de tractats que es van redactar l’any 1966 i que completen la Carta Internacional de Drets Humans, que després de ser sotmesa a votació el 1976 es convertí en llei internacional.

Declaració universal dels drets humans

des.
15
ds.
Concert de Nadal 2018 @ Església Parroquial
des. 15 @ 22:00 – 23:30

El Concert de Nadal 2018 recaptarà diners en benefici de Càritas Parroquial de Sant Julià de Lòria, donatiu voluntari a la sortida del concert

des.
24
dl.
Programa de Nadal 2018 @ Església Parroquial
des. 24 2018 @ 0:00 – gen. 7 2019 @ 11:30
gen.
6
dg.
Missa d’infants i joves aquest diumenge amb la presència de SSMM els Reis Mags
gen. 6 @ 11:30 – 12:30
gen.
15
dt.
El proper dia 15 de gener reunió de junta de Càritas Parroquial @ Sant Julià de Lòria
gen. 15 @ 17:30 – 19:30
gen.
23
dc.
XXXIV Jornada Mundial de la Joventut, del 23 al 28 de gener a Panamà @ Panamá
gen. 23 – gen. 28 tot el dia

Aquesta iniciativa va tenir el seu origen en la idea del papa Pau VI, que en l’Any Sant de 1975 va reunir a Roma a diversos milers de joves en representació de nombrosos països, després de la seva participació en la «I Marxa Internacional de la Reconciliació Cristiana» que va recórrer el camí de Sant Francesc d’Assís, entre Assís i Roma. La Jornada Diocesana de la Joventut (JDJ) es realitza anualment en cada diòcesi del món el dia de Diumenge de Rams, amb una cerimònia principal a la Ciutat del Vaticà, com un esdeveniment per arribar a les noves generacions de catòlics, tot estenent els ensenyaments de l’Església. No obstant això, cada dos o tres anys, es realitza una gran trobada internacional realitzat en una ciutat seu, presidida pel Papa i amb una durada de diversos dies (generalment una setmana), que s’associa habitualment amb el nom de Jornada Mundial de la Joventut.

En cada JMJ, el Papa proposa un tema, procedit d’un versicle bíblic, per tant, cada JMJ té un himne basat en el tema, patrons, intercessors i un logotip. Durant la JMJ, hi ha esdeveniments com catequesi, adoracions, misses, moments de pregària, conferències, reunions i espectacles, tot en diversos idiomes.

Web de l’esdeveniment

Agenda del Papagen.
30
dc.
30 de gener – Dia Escolar de la No-violència i la Pau @ A tot el món
gen. 30 tot el dia


El Dia Escolar de la No-violència i la Pau va ser declarat per primera vegada el 1964. Sorgeix d’una iniciativa pionera, no governamental, independent, i voluntària d’Educació No-violenta i Pacificadora del professor espanyol Llorenç Vidal.

 El seu objectiu és l’educació en i per la tolerància, la solidaritat, la concòrdia, el respecte als Drets Humans, la no-violència i la pau. En aquest dia, els CENTRES EDUCATIUS es converteixen en instruments de pau i enteniment entre persones de diferent formació, raça, cultura i religió.
El dia 30 de gener es commemora a més la mort del líder nacional i espiritual de l’Índia, el Mahatma Gandhi, el 30 de gener de 1948, assassinat a trets per un fanàtic hinduista.
febr.
2
ds.
Missa d’infants i joves dissabte 2 de febrer a les 19:15h @ Sant Julià de Lòria
febr. 2 @ 19:30 – 20:30
febr.
14
dj.
Francesc Badia al Fòrum de la FNAC @ Andorra la Vella
febr. 14 @ 19:00 – 19:30
febr.
20
dc.
20 de febrer Dia Mundial de la Justícia Social @ A tot el món
febr. 20 tot el dia


El Dia Mundial de la Justícia Social (World Day of Social Justice) se celebra tots els anys el 20 de Febrer.

març
1
dv.
“Viatge solidari a Camerún i Benin” @ Andorra la Vella
març 1 @ 19:30 – 20:30

Conferència debat “Viatge solidari a Camerún i Benin”, a càrrec de Meritxell Farrero, presidenta de Mans Unides, i Angels Fernández, tresorera de Mans Unides.

març
27
dc.
Transmetre valors als més joves @ Andorra La Vella
març 27 @ 19:30 – 20:30

En aquesta conferència es presentaran els valors com les regles del joc de la vida. Concretarem  tres utilitats dels valors, com són prendre decisions, tenir una personalitat pròpia i adaptar-se a l’entorn.

Durem a terme una dinàmica orientada que els alumnes descobreixin que els valors ajuden a guanyar, a aconseguir els objectius que un s’ha fixat i a adaptar-se a l’entorn amb èxit.

Analitzarem estratègies per transmetre valors als més joves, com ara educar amb l’exemple; prioritzar la transmissió de valors per sobre de qualsevol altre objectiu; fer servir lemes triats pels mateixos nens i nenes; dissenyar situacions en què no queda més remei que vivenciar el valor a l’aula, durant l’entrenament, a classe i en la família; agrupar els infants en funció dels valors que es pretenen empeltar (els valors es contagien), i alinear l’entorn dels infants: escola, família i esport es posen d’acord per transmetre els mateixos valors.

Persones que hi actuen o hi intervenen:

Pep Marí:

Llicenciat en psicologia i màster en psicologia de l’esport per la Universitat Autònoma de Barcelona. Durant 28 temporades va ser integrant del Departament de Psicologia de l’Esport del CAR de Sant Cugat (Barcelona). Les quinze darreres temporades, en qualitat de cap del Departament. Actualment és codirector del Programa ACB Next Valores, patrocinat per l’Asociación de Clubes de Baloncesto. Conferenciant i formador d’empreses en matèria de gestió d’equips de persones. Autor dels llibres Aprender de los campeones i Liderar equipos comprometidos.

Hora:
A les 19:30 h

abr.
6
ds.
Aquest dissabte 6 d’abril, missa d’infants i joves a les 19:30h
abr. 6 @ 19:30 – 20:15
abr.
14
dg.
Programa de Setmana Santa 2019
abr. 14 @ 11:30 – abr. 21 @ 12:30
abr.
22
dl.
22 d’abril dia internacional de la Terra @ A tot el món
abr. 22 tot el dia

El 22 d’abril del 2019 farà 49 anys que va néixer el Dia de la Terra als Estats Units d’Amèrica. I també farà 29 anys que a Catalunya es va crear el Comissió Catalana del Dia de la Terra quan la tasca del Dia de la Terra es va internacionalitzar.

En motiu de la commemoració del 40è aniversari del Dia de la Terra, es va donar a conèixer internacionalment el “Green Generation Manifesto”, per ser adoptat per les persones que vulguin ser un exemple de comportament ecològic i socialment responsable. Per descarregar el Manifest de la Generació Verda

El 22 d’abril de 2012 més de 1.000 milions de persones van fer actes ‘verds’. +info.

Més informació sobre el Dia de la Terra 2019: Earth Day Network.

Cada dia és el dia de la Terra!