març
28
Dg
Reflexió sobre l’Evangeli: Lectio Divina
març 28 @ 19:00 – 20:15


Durant els diumenges de Quaresma, temps litúrgic fort de preparació a la Pasqua, un grup de feligresos de la Parròquia de Sant Julià de Lòria obert a tothom qui ho desitgi, es reuneix a les 19h a l’església parroquial per reflexionar sobre l’Evangeli del dia. La pregària, la Lectio Divina, els comentaris en petits grups i la posada en comú, il·luminen i ajuden cadascú a saber què ens diu la Paraula de Déu, quins aspectes hem de potenciar i quins cal convertir en el nostre dia a dia per tal que la nostra vida sigui més plena en la presència de Déu.

abr.
14
Dc
Els refugiats, tema de les Activitats d’humanitats d’aquest 2021
abr. 14 @ 08:30 – 13:00


El Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior organitza les catorzenes Activitats d’humanitats, que tenen com a tema els refugiats. La jornada se celebrarà el dimecres 14 d’abril a les 8.30 hores i començarà amb la inauguració a càrrec de la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla i la presentació dels tallers que duran a terme en cada centre educatiu. Les Activitats d’humanitats comptaran amb una conferència a càrrec del periodista Xavier Aldekoa amb el títol ‘Vides en suspens. Refugiats i rutes migratòries africanes cap a Europa’ .

Professors de les diverses assignatures participen en l’organització d’aquestes activitats, que pretenen, d’una banda, dinamitzar les assignatures de llengua, literatura, ciències socials i economia per desvetllar l’esperit crític dels joves i, d’una altra, permetre a professors i alumnes de tots els sistemes educatius de treballar plegats, de compartir experiències educatives i de conviure durant tot un dia.

Aquesta jornada es farà en format telemàtic i hi participaran 163 alumnes i 11 professors dels centres següents: Escola Andorrana de batxillerat, Colegio Español María Moliner, Lycée Comte de Foix i Col·legi Sant Ermengol.

La conferència

En els darrers anys, el periodista Xavier Aldekoa ha viatjat a l’origen de la migració per recórrer les principals rutes africanes cap a Europa ‒des de Gàmbia, el Senegal, Mali, Tunis, Eritrea,  Somàlia o Etiòpia‒ i apropar-nos les persones que protagonitzen un dels fenòmens clau del segle XXI. En aquesta conferència, el reporter explicarà les claus d’unes rutes mortals on operen màfies sense escrúpols o policies fronterers corruptes i on es venen persones com a esclaus a plena  llum del dia. A partir d’experiències recollides sobre el terreny, l’autor compartirà històries de vides  en suspens: les persones que han hagut de fugir per la guerra, la gana, el canvi climàtic o la  manca de futur. També hi haurà espai per a històries de vida i esperança: gent que s’ajuda,  avança i lluita per millorar la seva vida i, sobretot, la dels seus.

Forum.ad

maig
3
Dl
Tenir cura l’un de l’altre: Cinc anys d’Amoris Laetitia (Vídeo)
maig 3 @ 20:00 – 21:15


Enguany, degut a la situació sanitària, aquesta conferència serà telemàtica i retransmesa online en directe pel canal Youtube del Bisbat d’Urgell i per la nostra web de Càritas Parroquial

Ja va tenir lloc el passat 1 de març la conferència: «Vers una fraternitat global», a propòsit de Fratelli tutti i aquesta tarda, 3 de maig, en directe a les 20h, tindrà lloc la titulada: «Tenir cura l’un de l’altre», cinc anys d’Amoris Laetitia.

 

maig
14
Dv
Eucaristia d’Acció de Gràcies en memòria de Francesc Badia i Batalla
maig 14 @ 19:30 – 20:30
maig
16
Dg
La Setmana Laudato Si’ 2021 comptarà amb cardenals, líders catòlics, oradors i autors de prestigi mundial (Vídeo)
maig 16 – maig 25 tot el dia
La Setmana Laudato Si' 2021 comptarà amb cardenals, líders catòlics, oradors i autors de prestigi mundial (Vídeo)


La Setmana Laudato Si‘ 2021, tindrà lloc del 16 al 24 de maig, en la coronació d’Any Especial Laudato Si‘. A més, comptarà amb un ventall variat de líders catòlics de tot el món, així com amb oradors i autors de renom mundial. «A través de diàlegs en directe, la celebració destacarà el gran progrés que els catòlics han fet en portar Laudato Si‘ a la vida i inspirarà els fidels de tot el món a planificar noves accions de cara a la dècada vinent», asseguren des del Moviment Catòlic Mundial pel Clima. «La Setmana Laudato Si‘ 2021 serà, a més, un moment per reflexionar sobre el que la pandèmia de la Covid-19 ens ha ensenyat i preparar el futur amb esperança».

El 16 de maig de 2020, el papa Francesc i el Dicasteri per al Servei del Desenvolupament Humà Integral van presentar la Setmana Laudato Si‘ i l’Any Especial d’Aniversari de la Laudato Si‘ per celebrar el cinquè aniversari de l’encíclica. Per altra banda, enguany, es presentarà a tota l’Església universal el testimoni viu de les transformacions de Laudato Si‘ fins al moment, i oferiran un avançament de l’eina que ajudarà en els propers passos del seu recorregut: la Plataforma d’Acció Laudato Si‘ que es presentarà el proper 4 d’octubre.

Els organitzadors de la Setmana Laudato Si’ 2021

La Setmana Laudato Si‘ 2021 està patrocinada pel Dicasteri Vaticà per al Servei del Desenvolupament Humà Integral i facilitada pel Moviment Catòlic Mundial pel Clima en col·laboració amb RENOVA+, Caritas Internationalis, CIDSE, la Unió Internacional de Superiors Generals, la Unió de Superiors Generals, la Companyia de Jesús, l’Oficina General per a la Justícia, la Pau i la Integritat de la Creació de l’Ordre dels Frares Franciscans, i en associació amb dotzenes de socis catòlics.

La Setmana Laudato Si‘ serà una setmana de celebració, acció i testimoni. Replicant l’exitós format de l’edició 2020, el programa tindrà dues branques: el programa especial: https://laudatosiweek.org/es/home-es/ i els esdeveniments paral·lels descentralitzats.

Agencia Cristiana de Notícies

maig
29
Ds
Aplec de la Mare de Déu de Canòlich (cartell de la setmana i PDF)
maig 29 tot el dia

Descarregueu-vos el programa de l’Aplec amb PDF, AQUÍ

juny
6
Dg
Diumenge 6 de juny 2021, solemnitat del Corpus Christi.
juny 6 @ 11:30 – 12:15


Cartell en PDF Aquí

juny
7
Dl
TROBADA de VOLUNTARIS de Càritas parroquial de Sant Julià de Lòria
juny 7 @ 18:00 – 19:00

Descarregueu-vos el cartell en PDF

juny
10
Dj
18è Seminari de la Càtedra de Pensament Cristià del Bisbat d’Urgell @ Online
juny 10 @ 17:30 – 18:30
18è Seminari de la Càtedra de Pensament Cristià del Bisbat d’Urgell @ Online

Benvolgut/da,

Us recordo que el proper dijous dia 10 de juny de 2021, tindrà lloc el 18è Seminari de la Càtedra de Pensament Cristià del Bisbat d’Urgell (canal youtube del Bisbat d’Urgell: www.bisbaturgell.org), enguany per la crisi sanitària, en format ONLINE.

Amb el tema El poder de la biotecnologia, a càrrec de la Dra. Montserrat Esquerda, Directora General de l’Institut Boja de Bioètica (URL), Dra. Elena Postigo, Director de l’Institut de Bioètica de la Universitat Francisco de Vitoria i el Dr. Francesc Torralba, Director de la Càtedra de Pensament Cristià del Bisbat d’Urgell.

L’horari del Seminari serà de les 9:30h. a les 13:30h. i de les 16h. a les 17:30h.

Programa:

9:30 h. Inauguració del 18è Seminari a càrrec de Mons. Joan-Enric Vives, Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra.

10 h. Final de vida. Els límits de la tecnologia, a càrrec de la Dra. Montserrat Esquerda, Dra. Gral. de l’Institut Borja de Bioètica de la Univ. Ramon Llull.

11 h. Diàleg amb el públic.

11:30 h. Descans.

12 h. La vida emergent. El poder tecnològic i el discerniment ètic, a càrrec de la Dra. Elena Postigo, Dra. de l’Inst. de Bioètica de la Univ. Francisco de Vitoria.

13 h.-13:30 h. Diàleg amb el públic.

16 h. Crítica del tecnocentrisme, a càrrec del Dr. Francesc Torralba, Director de la Càtedra de Pensament Cristià.

17 h. Diàleg amb el públic.

17:30 h. Clausura a càrrec del Sr. Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra.

Adjuntem cartell i díptic perquè en feu la màxima difusió i us convidem a participar-hi. 

Qualsevol dubte restem a la vostra disposició

(tel. 973 35 00 54- email: despatx@bisbaturgell.org – Pili).

Rebeu una salutació cordial.

juny
13
Dg
«Comment plaire à Dieu par l’imitation des dix vertues de Marie»
juny 13 @ 19:00 – 20:00
jul.
10
Ds
Dissabte 10 de juliol 2021 BENEDICCIÓ de VEHICLES
jul. 10 @ 11:00 – 13:00
jul.
25
Dg
25 de juliol, Dia Mundial dels Avis i Persones Grans @ A tot el món
jul. 25 tot el dia


La Penitenciaria Apostòlica, acollint la petició presentada pel Cardenal Kevin Joseph Farrell, Prefecte del Dicasteri per als Laics, la Família i la Vida, amb ocasió de la Primera Jornada Mundial dels Avis i de la Gent Gran, “concedeix benignament del tresor celestial de l’Església la Indulgència Plenària, en les condicions habituals (confessió sacramental, comunió eucarística i oració per les intencions del Summe Pontífex), als avis, a la gent gran i a tots els fidels que, moguts per un veritable esperit de penitència i caritat, participin el 26 de juliol de 2021, amb motiu de la Primera Jornada Mundial dels Avis i la Gent Gran, en la celebració solemne que presidirà el papa Francesc a la Basílica Papal del Vaticà o en els diversos actes que es realitzaran a tot el món, que també podran aplicar-lo com sufragi per les ànimes el Purgatori”.

La Indulgència als Ancians i als que els visitin

En el Decret, aquest Tribunal de la Misericòrdia concedeix també aquest mateix dia la Indulgència Plenària als fidels que dedicaran un temps adequat a visitar real o virtualment els seus germans grans necessitats o en dificultat (com malalts, abandonats, discapacitats i similars).

La Indulgència Plenària pot concedir-se també a la gent gran que està malalta i a tots aquells que no poden sortir de casa per un motiu greu, sempre que s’abstinguin de tot pecat i tinguin la intenció de complir les tres condicions habituals com més aviat millor, s’uniran espiritualment als actes sagrats de la Jornada Mundial, oferint al Déu Misericordiós les seves oracions, dolors o patiments de la seva vida, sobretot, mentre les paraules del Summe Pontífex i les celebracions es transmeten per televisió i ràdio, però també a través dels nous mitjans de comunicació social.

El ministeri de la misericòrdia i del perdó

Aquest Decret és vàlid per a la Primera Jornada Mundial dels Avis i de la Gent Gran, independentment de qualsevol disposició en contra. Per això, perquè es faciliti l’accés al perdó diví a través de les Claus de l’Església, per caritat pastoral, aquesta Penitenciaria prega encaridament als sacerdots, dotats de les facultats oportunes per sentir la confessió, que es posin a disposició, amb esperit disposat i generós, per la celebració de la Penitència.   (Cartell PDF)


Missatge del Sant Pare

Agència Cristiana de Notícies

Conferencia Episcopal Española

ag.
30
Dl
Jornades de Teologia 2021, 30 i 31 agost pel canal YouTube del Bisbat d’Urgell @ Canal youtube Bisbat d’Urgell
ag. 30 @ 10:30 – ag. 31 @ 13:00

Des del Bisbat d’Urgell i la Delegació d’Ensenyament del Bisbat d’Urgell us fem arribar el programa de les Jornades de Teologia 2021, que tindran lloc els dies 30 i 31 d’agost, a través del Canal Youtube del Bisbat d’Urgell. El tema d’enguany és: Doctrina Social de l’Església. Un tresor amagat i anirà a càrrec del Dr. Eduard Ibáñez i el Dr. Francesc Torralba.

 Esperem poder comptar amb la vostra participació.


Bisbat d’Urgell

set.
28
Dt
Catequesi Parroquial Curs 2021-2022 @ Església Parroquial de Sant Julià de Lòria
set. 28 @ 16:00 – 17:00

Al mateix dia 28 hi han dues reunions, una a les 16h i l’altra a les 20h, per adaptar-se millor a l’horari dels paresDescarregueu-vos el tríptic amb PDF aquí

oct.
4
Dl
Vetlla de Pregària Eucarística: Temps de la Creació. Pel respecte de la natura
oct. 4 tot el dia
oct.
9
Ds
Inscripció als cursos de Formació Permanent (EDFP)
oct. 9 @ 10:00

Escola Diocesana de Formació Permanent (EDFP)
Santuari del Sant Crist de Balaguer
Octubre 2021 – Juny 2022Descarregueu-vos la butlleta d’inscripció, en PDF

Descarregueu-vos el tríptic dels cursos de formació, en PDF

nov.
1
Dl
Tots Sants 2021
nov. 1 @ 19:30 – 20:15
nov.
8
Dl
Setmana de Cinema Espiritual i Valors projectarà quatre pel·lícules amb el lema ‘Posa’t en camí’ (Tràiler de les pel·lícules)
nov. 8 @ 09:00 – nov. 12 @ 17:00

 

Mossèn Pepe Chisvert ens explica, en aquesta entrevista, el significat per a un cristià de la festa de Tots Sants i també ens fa cinc cèntims de la propera X Setmana de Cinema Espiritual.

Feu “PLAY’  per escoltar l’entrevista a Mn. PepeLa desena edició de la Setmana de Cinema i Espiritual i de Valors tindrà lloc del 8 al 12 de novembre als cinemes Illa Carlemany. Hi assistiran alumnes de tots els sistemes educatius i hi haurà també una sessió per adults, la nit de l’11 de novembre.

L’activitat està organitzada per la Delegació d’Ensenyament del Bisbat d’Urgell, des d’on valoren que també el cinema pot ser una porta interessant per a aquest “temps d’especial reflexió i redescobriment”. Les quatre pel·lícules que es projectaran són:   (Feu clic en cada títol per veure el tràiler)

Aquest darrera va ser nominada als Oscar en sis apartats i entre ells el de millor film. L’actriu Youn Yuh-jung va guanyar l’Oscar a la millor actriu secundària. La trama gira al voltant d’ una família d’emigrants sud-coreans als Estats Units decideix traslladar-se a Arkansas, després d’abandonar Califòrnia. Tot i que el somni del pare és instal·lar-se com a granger i conrear verdures per al mercat coreà a Amèrica del Nord, la mare preferiria viure en una ciutat, a prop d’un hospital, ja que el fill petit, David, està malalt del cor.

Altaveu.ad


Descarregueu-vos els cartells Setmana Cinema Espiritual 2021 fent clic AQUÍ

Descarregueu-vos les propostes de les pel·lícules Setmana Cinema Espiritual d’Andorra 2021 fent clic AQUÍ

nov.
18
Dj
9è Festival de Música Cristiana Canòlich Music Andorra. Programa dels actes i vídeos de la presentació
nov. 18 @ 08:16

Podeu seguir la missa en aquest canal:
nov.
19
Dv
9è Festival de Música Cristiana Canòlich Music Andorra. Programa dels actes i vídeos de la presentació
nov. 19 @ 08:16

Podeu seguir la missa en aquest canal:
nov.
20
Ds
9è Festival de Música Cristiana Canòlich Music Andorra. Programa dels actes i vídeos de la presentació
nov. 20 @ 08:16

Podeu seguir la missa en aquest canal:
nov.
28
Dg
Reflexió de l’Evangeli del dia. Temps d’Advent @ Església Parroquial de Sant Julià de Lòria
nov. 28 @ 18:00 – 19:00

Comença el temps d’esperança 


des.
4
Ds
Cada primer dissabte de mes missa jove, missa familiar @ Església Parroquial de Sant Julià de Lòria
des. 4 @ 19:30 – 20:15


Cartell amb PDF

des.
5
Dg
5 de desembre Dia Mundial dels Voluntaris @ A tot el món
des. 5 tot el dia


Cada 5 de desembre se celebra el Dia Mundial dels Voluntaris. Aquest dia suposa una oportunitat única per agrair tots els esforços realitzats pels voluntaris i les seves organitzacions, així com promoure els seus valors i donar a conèixer els èxits que aconsegueixen a les seves comunitats, ja sigui a través d’organitzacions no governamentals (ONG), agències de les Nacions Unides, organismes governamentals o el sector privat.

Mereix una menció especial el Programa de Voluntaris de les Nacions Unides (VNU), que no només mobilitza milers de voluntaris cada any, sinó que contribueix a la pau i al desenvolupament a través de la defensa i reconeixement dels voluntaris mitjançant la creació d’aliances amb associacions per incloure aquests desinteressats col·laboradors en els programes de desenvolupament.

Voluntarios ONU

Volunteer-day

Reflexió de l’Evangeli del dia. Temps d’Advent @ Església Parroquial de Sant Julià de Lòria
des. 5 @ 18:00 – 19:00

Visquem el temps d’esperança 


des.
12
Dg
Reflexió de l’Evangeli del dia. Temps d’Advent @ Església Parroquial de Sant Julià de Lòria
des. 12 @ 18:00 – 19:00

Visquem el temps d’esperança 


des.
18
Ds
Programa de Nadal 2021
des. 18 tot el dia


Descarregueu-vos el cartell en PDF

Concert de Nadal a l’Església Parroquial de Sant Julià de Lòria
des. 18 @ 22:00 – 23:00
des.
19
Dg
Reflexió de l’Evangeli del dia. Temps d’Advent @ Església Parroquial de Sant Julià de Lòria
des. 19 @ 18:00 – 19:00

Visquem el temps d’esperança Comments

Agenda d’activitats — No hi ha comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>