Amb aquest dia, que se celebra des del 1992, es pretén tenir en especial consideració els qui pateixen com a conseqüència de malalties diverses. A més, és una oportunitat per expressar gratitud pel personal que dedica el seu temps a l’atenció dels malalts.

L’atenció als malalts fou un signe privilegiat en el missatge i en l’actuació de Jesús i, des de sempre, l’Església el va assumir com a part inequívoca de la seva missió.


També l’11 de febrer de l’any 1858, a Lourdes, vila francesa voltada pel riu Gave de Pau, la Mare de Déu es manifesta a una noia pobra de la vila, Bernardeta Sobirous, i li dóna un missatge d’amor i record de l’evangeli.

Sobre les 12 del migdia d’aquell 11 de febrer, Bernardeta, que anava amb unes amigues a recollir uns quants branquillons vora el riu Gave, sent un fort vent que l’obliga a girar-se, i veu una senyora que la deixa extasiada. Ella explica que volia fer el senyal de la Creu, però no podia, no ho va poder fer fins que «Aquero» —així era com ella anomenava l’aparició— no ho va fer. Es va treure el rosari de la butxaca i es va posar a resar-lo. Quan ella resava les avemaries «Aquero» no movia els llavis; quan resava el glòria, el repetia i somreia.

Així va sorgir l’Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes, un moviment d’església i laic, sense ànim de lucre, amb la força i la fe d’uns homes i dones, que després de viure aquesta experiència en la seva pròpia pell, es van endinsar en aquesta aventura, la d’acompanyar a Lourdes a totes aquelles persones que, per motius de salut o econòmics, no podien fer sols aquest llarg viatge.

Una experiència que no deixa indiferent a ningú,…una mirada, un somriure, un silenci,..diuen tantes coses…No t’ho perdis  (Veieu el Butlletí num, 31, pàg. 12)


Comentaris

11 de febrer Dia Mundial del Malalt — No hi ha comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Tornar a l'Inici