L’Hort Solidari de Sant Julià de Lòria inicia la segona temporada amb la participació de 30 agricultors que, amb els seus productes, ajudaran més de 50 famílies que necessiten suport de Càritas Parroquial. La iniciativa s’ha presentat aquest dilluns amb la presència del cònsol major, Josep Majoral i d’un dels agricultors, Antoni Servat. 

L’organització, la coordinació i la publicitat del projecte va a càrrec del comú que també acorda amb els agricultors els aliments que conrearan, les quantitats, en quines condicions, i en farà el seguiment. Les plantes són subministrades, de manera gratuïta, per Tot Natura. Majoral ha destacat que “Sant Julià és una parròquia solidària, per norma general”. L’altre aspecte positiu, segons el cònsol, és que “s’ha transmès aquesta necessitat de col·laboració”.

En aquest sentit ha volgut subratllar que hi ha 20 pagesos que aniran a buscar les plantes que ofereix Tot Natura però que n’hi haurà 10 que faran servir les seves. L’any passat l’ajuda va arribar a 52 famílies que anaven a buscar els productes conreats al Rebost Solidari. “Aquest any no sé quantes famílies hi haurà però crec que estarem en una xifra semblant a la de l’any passat“, També ha fet esment a la posició capdavantera de Sant Julià com a parròquia amb més explotacions agrícoles. “Això ho ha facilitat molt. Ens coneixem tots“.

La primera collita de l’Hort Solidari va arribar a Càritas el mes de juliol de l’any passat amb enciams i bledes a cogombres i alguna altra hortalissa.

Andorra Difusió

Altaveu

 


Comentaris

L’Hort Solidari de Sant Julià arriba a la segona edició amb 30 pagesos (vídeo) — No hi ha comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Tornar a l'Inici