Petit vídeo clicant la imatge


Julieta Frances Colbert de Maulévrier (1785 – 1864), més coneguda com la Marquesa de Barolo, va ser una cèlebre dama torinesa del segle XIX que es va interessar per la situació de les nenes i joves marginals o en situacions difícils en un temps en el qual Torí vivia la seva pròpia revolució industrial i Itàlia marxava cap a la seva unificació aconseguida el 1870 i que va tenir com a epicentre el Piemont.

Va fundar diversos instituts religiosos i civils, tots en benefici de les noies i la seva figura està a més relacionada amb altres torinesos il·lustres com Don Bosco i José Allamano.

La descripció de la seva persona i el seu apostolat va ser curosament elaborada pel biògraf de Don Bosco, G. B. Lemoyne gràcies a la trobada entre aquests dos notables personatges de la societat piamontesa.

Més informació aquí


Comentaris

Marquesa de Barolo, creadora del «Refugi» i d’altres obres socials — No hi ha comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Tornar a l'Inici