200 milions de nens de tot el món viuen o treballen als carrers, això representa un total que ocuparia tota la població de França i Gran Bretanya juntes.

A Sudamèrica, almenys 40 milions de nens viuen als carrers; a Àsia, 25 milions; i en tota Europa, aproximadament altres 25 milions de nens i joves viuen als carrers. L’any 2020, hi haurà 800 milions de nens als carrers.

Què és un nen del carrer?

UNICEF defineix als nens del carrer de diferent forma:

Nens que han de treballar als carrers perquè les seves famílies necessiten diners per sobreviure.

Nens que provenen de famílies pobres que dormen als carrers. Alguns arriben a la ciutat provinents de les zones menys privilegiades del país, uns altres han fugit.

Orfes i nens abandonats, els pares dels quals han mort per malaltia o a causa de la guerra, o ha sigut impossible cuidar d’ells. Aquesta definició no és sempre fàcil d’aplicar.

El terme nen del carrer descriu a tres grups diferents de nens i nenes:

  • Nens que treballen durant el dia als carrers però que àdhuc es retiren a les cases dels seus familiars.
  • Nens que treballen durant la setmana als carrers i que solament tornen durant els caps de setmana als habitatges dels seus familiars. Perquè el camí entre el lloc de treball i l’habitatge familiar està massa lluny, per exemple.
  • Nens que ja no tenen cap contacte amb les seves famílies. Treballen i viuen als carrers.

Continuar llegint


L’equip de voluntarisComentaris

Cooperand, una eina per ajudar a optimitzar la reinserció social — 2 comentaris

  1. Mil gràcies per la vostra sensibilització!!! Excel.lent pàgina web en la difusió de VALORS, COMPROMíS amb les persones i OBERTA a un món més just.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Tornar a l'Inici