El tema central de la reunió del Consell fou una exhaustiva i àmplia informació sobre el treball de Càritas Diocesana que presentà als Consellers el seu Director voluntari, Sr. Josep Casanova. El Director va presentar un resum de la memòria corresponent a l’any 2018 de Càritas d’Urgell.

Pel que fa al pla de participació comunitària destaquen els 273 voluntaris de Càritas Urgell, distribuïts en 12 poblacions del Bisbat, i que participen en 7 projectes d’ajuda diferents. Els “Espais grapats” que són actualment 7 on han participat 265 persones en 53 activitats diferents. L’entitat compta amb 150 donants estables que han aportat a Càritas 44.198,71 euros. I en campanya d’emergència pel tsunami que va afectar Indonèsia es van recollir 9.157, 62 euros.

Pel que fa al pla de comunicació i conscienciació, Càritas Urgell és present a les xarxes socials amb 226 seguidors al seu facebook i 5.012 visitats a la pàgina institucional de Càritas Urgell. S’han realitzat 59 talles divulgatius en 13 centres educatius amb la participació d’uns 1.100 alumnes. Pel que fa al pla d’acció social el nombre de llars ateses per part de Càritas Urgell ha estat de 1.007 i les persones beneficiàries de l’entitat han estat 2.424. S’ha realitzat acompanyament i suport individual a 606 llars de 7 poblacions del Bisbat i 223 persones han participat en 6 poblacions d’acompanyament i suport grupal per part de l’entitat.

El pis d’acollida transitòria que Càritas Urgell té a Balaguer ha atès 3 famílies amb 7 persones beneficiàries, i se’n vol obrir un de nou a La Seu. I s’han atès 248 transeünts en 6 poblacions. A més, la Unitat d’Escolarització Compartida de Balaguer ha atès 10 participants. 148 persones s’han beneficiat del reforç escolar en 7 poblacions i a l’estiu, 71 alumnes, han pogut gaudir d’un reforç educatiu. 365 nens i nenes han gaudit d’ajudes escolars en 28 centres educatius. 270 avis de 8 residències i 4 en cases particulars han gaudit de l’acompanyament residencial de Càritas. 278 persones han participat del programa d’inserció laboral de Càritas que ha permès que 79 persones trobessin feina. 19 persones han participat del programa d’inserció laboral Grapats que ha permès que 2 persones fossin inserides al mercat ordinari laboral. (Continuar llegint)


Comentaris

Reunió ordinària del Consell Pastoral Diocesà — No hi ha comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Tornar a l'Inici