“Si vols saber bé quin és l’estil del cristià, .. llegeix les Benaurances”, ha dit el papa Francesc (21.Gener.2019).

“L’estil cristià és el de les Benaurances: dolçor, humilitat, paciència en els sofriments, capacitat de suportar les persecucions, no jutjar els altres , …” Per comprendre-ho millor, ha afegit, val la pena fixar-nos en els estils de vida no cristians, com l’estil acusador, l’estil mundà i l l’estil egoista.

El primer és el propi d’aquells cristians que sempre busquen acusar els altres, que viuen acusant, que sempre desacrediten.

No veuen que aquest és l’estil del diable, que la Bíblia anomena el gran acusador.

Recordant que Crist condemna els acusa dors en diverses ocasions, el papa reitera que “viure acusant els altres” “tot cercant llurs defectes” no pot ser de cap manera cristià.

S’ha referit després a les persones que viuen l’ esperit de vanitat, d’orgull, que volen fer-se veure, oblidant que la humilitat es art integrant de l’estil de vida cristià.

I finalment ha fet al·lusió a l’esperit egoista, ’indiferència: “Jo penso ser un bon cristià,faig coses, però no em preocupo dels problemes dels altres, de les guerres, dels malalts, dels que pateixen, ni tan sols de les persones més properes”

Butlletí de Càritas Parroquial, número 27 pàgina 10


Comentaris

Llegiu les Benaurances — No hi ha comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Tornar a l'Inici